Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3net Studios begint verschillende 4K Ultra HD 3D projecten

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2012, 18:49 Categorie3D Films

Vorige maand maakte het Amerikaanse 3net, een samenwerking tussen Sony, Discovery en IMAX die zich richt op het uitzenden van hoogwaardige native 3D content, al bekend zelf high-end 3D content te gaan produceren. Vandaag maakt het bedrijf bekend welke projecten we kunnen verwachten. Alle projecten krijgen de naam TotalD mee. Hiermee wordt aangeduid dat al het materiaal in native 3D 4K, 2D 4K, 3D 2K en 3D/2D HD beschikbaar zal zijn.

3net TotalD projecten

Alle projecten van 3net zullen dus in deze formaten opgenomen worden. Het eerste project dat gestart wordt heeft de naam Space meegekregen. Middels 4K Ultra HD en 3D beelden wordt een reis gemaakt door ons universum. Daarna volgen Marksmen, een 3D motion comic serie, en de documentaires Frozen In Time: Our History in 3D en Wingsuit Warrior: Jeb Corliss vs The World. Ook staat er een serie in de planning die gaat onder de naam Daydream.

Ultra HD content

Voor de liefhebbers van 3D is goede native 3D content altijd welkom, zeker nu 3D TV’s steeds goedkoper worden. Ultra HD (4K) is een ander verhaal. TV’s die deze resolutie ondersteunen zijn nog niet of nauwelijks te koop. Eind dit jaar verschijnen de eerste modellen van onder meer Sony en LG maar daarvoor moet je flink diep in de buidel tasten. Een gemiddelde Ultra HD TV zal je namelijk zo’n 10.000 euro kosten. Maar, wanneer je het kunt betalen dan ben je in ieder geval voorzien van wat hoge kwaliteit content. Van Hollywood hoeven we komende twee jaar in ieder geval nog niks te verwachten.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.