Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3D ‘tilt’ display bestaat uit meerdere displays die diepte simuleren

Geschreven door
Geplaatst op19 november 2012, 16:13 Categorie3D lcd

Dat de ontwikkeling van 3D weergave niet stilstaat blijkt wel uit de verschillende nieuwe displays en technieken die we voorbij zien komen. Deze keer is het de beurt aan Jason Alexander. Hij heeft een prototype display ontwikkeld dat bestaat uit negen kleine displays die samen een 3D effect kunnen creëren. De vraag is alleen of deze techniek geschikt is voor de huiskamer.

Display met kantelende sub-displays

Alexander kwam op het idee voor een dergelijk display toen hij de kaart van de Britse stad Bristol bekeek en niet kon uitmaken of de weg omhoog of omlaag liep. Hij wilde een nieuw soort display ontwikkelen dat ook dit 3D effect goed kan weergeven. Alexander’s 3X3 display prototype laat elk klein OLED display van 128 bij 128 pixels apart aansturen door een computer. De displays kantelen in verschillende richtingen om 3D content weer te kunnen geven.

Vooral voor commercieel gebruik

Volgens Alexander staat de techniek nog in de kinderschoenen maar gaan we binnen 10 jaar veel displays met kantelende sub-displays zien. Er wordt in ieder geval gezocht naar investeerders die in het project geloven. Op zich een fraaie techniek die toegevoegde waarde heeft maar waarschijnlijk vooral voor commercieel gebruik. Ik zie echter nog geen 50 inch display met 50 sub-displays in de huiskamer hangen en daarbij is het pop-effect niet aanwezig bij deze techniek.

Bron: Reuters

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.