Sony, Discovery en IMAX gaan samen 3D content produceren

22 oktober 2012 1 Minuut 0 Reacties
3net-studios

We hebben het er al vaak over gehad; het gebrek aan 3D content is Ć©Ć©n van de redenen waardoor de acceptatie van 3D maar moeizaam verloopt. Ook 3net, een TV kanaal in de VS dat zich richt op het uitzenden van kwalitatief hoogwaardige 3D content, heeft te maken met een tekort aan content. Daarom hebben initiatiefnemers Sony, Discovery en IMAX besloten het zelf te gaan produceren.

3net heeft als doel 24 uur per dag, zeven dagen per week hoogwaardige 3D content uit te zend en wil hiervoor niet meer afhankelijk zijn van andere partijen. De drie bedrijven achter het netwerk hebben daarom deze week laten weten de 3net Studio’s te zullen oprichten, met vestigingen in CaliforniĆ« en Maryland. Dit nieuwe initiatief moet 3D content gaan produceren dat op het 3net kanaal te zien zal zijn. Daarnaast wordt er ook content geproduceerd voor andere, onbekende partners.

3net Studio’s zal zich overigens niet alleen op hoogwaardige native 3D content richten. Het bedrijf zal ook content in 4K resolutie, ook Ultra HD genaamd, gaan produceren in zowel 2D als 3D. Wat voor content we precies kunnen verwachten is nog niet duidelijk. Hierover laten de bedrijven voor het einde van dit jaar meer weten.

Via: Engadget

Reacties (0)