Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony: 3D is niet zo belangrijk voor mensen

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2012, 16:15 Categorie3D lcd

Dat 3D niet helemaal geworden is wat fabrikanten gehoopt en sommigen verwacht hadden is inmiddels wel duidelijk. De acceptatie verloopt langzaam en consumenten zien het niet zitten om in drie dimensies te kijken door een 3D bril op te zetten. Daarbij is er qua content nog maar weinig te vinden, zeker wat TV uitzendingen betreft. Ook Sony ziet in dat 3D niet zo belangrijk blijkt.

Tegenover de website Eurogamer geeft Fergal Gara, hoofd van Sony Computer Entertainment UK, aan dat mensen met hun voeten hebben aangegeven dat 3D niet zo belangrijk is. Hiermee wordt met name gedoeld op de tegenvallende verkopen van 3D films in de bioscoop. Volgens Gara geldt dit zowel voor de film als de game industrie en ligt het probleem met name bij het moeten dragen van de 3D bril. De bril is voor veel consumenten een te hoge drempel en daarom blijft de acceptatie van 3D achter op de verwachtingen. Wanneer je thuis een film kijkt ben je soms tegelijkertijd even met iets anders bezig of kijk je even de andere kant op. Wanneer je een bril moet dragen wordt je nagenoeg verplicht te focussen op de film, aldus Gara.

3D zonder bril

Gara verwacht momenteel nog niet veel van de bril-vrije 3D technologie. De techniek is er wel maar wat we tot nu toe gezien hebben belooft nog niet veel goeds. Voordat deze techniek perfect is zijn we alweer een paar jaar verder. Maar, Gara geeft aan dat Sony wel in 3D blijft geloven. De focus zal op andere elementen van TV’s liggen maar 3D blijft een onderdeel van de strategie. In de toekomst zien we volgens Gara wellicht pas de echte doorbraak van 3D.

Wat vind jij? Is de 3D bril echt een te grote drempel of is het puur een kwestie van gewenning?

 • Delen:

Reacties

 1. Tiesje
  25 december, 2012 om 9:21

  3D is met bril gewoon een afknapper. Leuk voor eens een keer te zien maar, om nou elke keer zo’n bril te dragen? Nee misschien rond het jaar 2020 als de techniek zover is, dat het zonder die onhandige brillen kan. Nu is het een leuke gadget en meer ook echt niet! Oja als je tv het opgeeft en je een nieuw toestel haalt van een ander merk tja, dan ook andere brillen nodig is, extra kosten en mooi voor de fabrikant en de doorontwikkeling ervan die uiteindelijk resulteerd in 3D techniek zonder onhandige merkafhankelijke brillen.

 2. José
  11 oktober, 2012 om 7:48

  Niet te geloven dat zo’n mensen bij zo’n firma werken? Iedereen die in een bedrijf werkt zou toch positief moeten zijn en al helemaal niet zichzelf afbreken? Zelf heb ik nog geen 3D thuis maar dat zal snel veranderen. Eiglk was het wachten op de 3D zonder bril techniek maar dat duurt nog veel te lang. Ik ben erg benieuwd naar het converteren van gewone tv naar 3D maar er is weinig te vinden? Hier las ik een artikel ‘Wat betekend 3D ready’? Nou, na het lezen ben ik het nog steeds niet zeker? Ik heb een HD ready tv 6 jaar oud van Hisense van 147cm en die haat ik al vanaf de tijd dat ik het onding kocht! Nu ben ik op m’n hoede! HD ready jajjaa zonder het geluid. Twee zwarte strepen ih beeld, beeld stoort het infrarood van alle 4 afstandsbedieningen, slecht geluid en kleuren, 2X opstarten iedere keer, enz enz… hopelijk volgende keer meer geluk?

 3. Johan
  08 oktober, 2012 om 23:38

  Wat mij aangaat heeft 3D absoluut een meerwaarde en goede 3d-films als Avatar en zelfs nog beter is Hugo zijn véél en véél mooier met de derde dimensie erbij. De brillen (zelfs de active zoals de Sony TDG-BR750 = 34 gr.) zijn tegenwoordig zo licht geworden dat je ze zelfs als brildrager zoals ik gewoon over je normale bril kan dragen en ze niet gaan storen. Ik heb me onlangs de Sony 46 Hx 850 aan gekocht en kijk 3d via de Marantz UD 7007 (een aanrader!) en heb er nog geen minuut spijt van. Je weet niet wat je mist…..

 4. Peter
  08 oktober, 2012 om 18:06

  Het hebben van de zaak is het eind van het vermaak in mijn geval. Voordat ik m,n eerste 3dtv had vond ik het heel belangrijk om het te hebben. Na Avatar en Tron en nog wat films geloof ik het wel en vind ik super scherp beeld en geluid toch het belangrijkste . De actieve licht gewicht brillen van Samsung vind ik trouwens niet zo onconvertabel zitten.

 5. Eise
  03 oktober, 2012 om 21:13

  Ik ben het metd e stelling van Sony absoluut niet eens. Zeker de genres die goed uit de verf komen met 3D zoals actie en sf/horror heeft t echt meerwaarde, ook voor gaming. Mijn tv bezit nog geen 3D functie maar dat gaat binnenkort wel veranderen. Ondertussen groeit mijn 3D blu Ray collectie gestaag… Jammer dat er nog niet echt speciaal 3D games zijn die t standaard ootb kunnen… Maar heb zo’n gevoel dat dat gaan veranderen want hoe je t went of keert, je kan er niet meer omheen, en dat wordt zeker uitgebouwd… Mensen die maar wat roepen als “dat is een hype” zijn echt papegaaien die de grote massa maar nadoet maar verstand hebben ze er kennelijk niet van… Kennelijk lopen er nog teveel van dit soort mensen rond want 3D is duidelijk GEEN hype maar keiharde realiteit… En ik weet zeker dat op een dag die mensen dat wel gaan aanzien en zelfs wilden dat ze het eerder ontdekt hadden….

 6. Frank
  03 oktober, 2012 om 19:19

  Ik ben een echte 3D fan en heb nu toch al een 30tal 3D bluray’s. Ik bekijk deze op een LG van 47″, passieve technologie dus. Ik vind 3D kijken een aparte belevenis, één waar de vorm soms belangrijker is dan de inhoud. Ik kan echt genieten van de aparte 3D schoonheid van filmbeelden. Ik heb ook een aantal documentaires die ik nooit zou bekijken in 2D omdat alle schoonheid van het beeld hem juist in de 3D beleving zit. Wel vind ik actieve brillen echt geen oplossing, te zwaar en hinderlijk flikkerend. Daar ik een bril draag moet ik juist maar een lichte polarisatieclip op mijn bril zetten, en voel alzo echt geen verschil met gewoon 2D kijken. De zogezegde halve resolutie ervaar ik niet als hinderlijk, maar ik ben wel benieuwd naar de 4K beeldschermen met polarisatie die een volwaardig 1080p 3D beeld geven.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.