Sony: 3D is niet zo belangrijk voor mensen

03 oktober 2012 1 Minuut 6 Reacties
Sony-PS3-monitor

Dat 3D niet helemaal geworden is wat fabrikanten gehoopt en sommigen verwacht hadden is inmiddels wel duidelijk. De acceptatie verloopt langzaam en consumenten zien het niet zitten om in drie dimensies te kijken door een 3D bril op te zetten. Daarbij is er qua content nog maar weinig te vinden, zeker wat TV uitzendingen betreft. Ook Sony ziet in dat 3D niet zo belangrijk blijkt.

Tegenover de website Eurogamer geeft Fergal Gara, hoofd van Sony Computer Entertainment UK, aan dat mensen met hun voeten hebben aangegeven dat 3D niet zo belangrijk is. Hiermee wordt met name gedoeld op de tegenvallende verkopen van 3D films in de bioscoop. Volgens Gara geldt dit zowel voor de film als de game industrie en ligt het probleem met name bij het moeten dragen van de 3D bril. De bril is voor veel consumenten een te hoge drempel en daarom blijft de acceptatie van 3D achter op de verwachtingen. Wanneer je thuis een film kijkt ben je soms tegelijkertijd even met iets anders bezig of kijk je even de andere kant op. Wanneer je een bril moet dragen wordt je nagenoeg verplicht te focussen op de film, aldus Gara.

3D zonder bril

Gara verwacht momenteel nog niet veel van de bril-vrije 3D technologie. De techniek is er wel maar wat we tot nu toe gezien hebben belooft nog niet veel goeds. Voordat deze techniek perfect is zijn we alweer een paar jaar verder. Maar, Gara geeft aan dat Sony wel in 3D blijft geloven. De focus zal op andere elementen van TV’s liggen maar 3D blijft een onderdeel van de strategie. In de toekomst zien we volgens Gara wellicht pas de echte doorbraak van 3D.

Wat vind jij? Is de 3D bril echt een te grote drempel of is het puur een kwestie van gewenning?

Reacties (6)