Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sharp lanceert Aquos XL9 LCD TV serie met Moth-Eye filter

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2012, 19:41 Categorie3D lcd

Begin deze maand toonde Sharp tijdens de CEATEC 2012 beurs in Japan een nieuwe techniek waarmee reflecties op het beeldscherm van een TV flink verminderd moeten worden. De Moth-eye techniek, welke we overigens ook al van Philips modellen kennen, moet de schermreflectie op TV’s terugbrengen naar slechts 0,1 procent, zonder negatieve invloed op contrast of kleurweergave.

Sharp Aquos XL9

Vandaag heeft Sharp, ook in Japan, de eerste LCD TV serie gelanceerd die gebruikmaakt van het Moth-eye filter. De Aquos XL9 serie wordt uitgevoerd in 46 inch, 52 inch, 60 inch, 70 inch en 80 inch modellen die gebruikmaken van Sharp’s Quattron LCD panelen. Deze panelen beschikken over een extra gele pixel (RGBY) wat voor een betere kleurweergave en een hoger contrast moet zorgen.

De Aquos XL9 modellen beschikken verder over een Full HD LCD paneel met Edge Lit LED achtergrondverlichting, actieve 3D weergave met actieve 3D brillen, een 2.1 audiosysteem met vijf luidsprekers, een slank frame rondom het display, een aluminium afwerking, een U-vormige voet en maar liefst drie TV tuners. Middels de tuners is het mogelijk naar het ene programma te kijken terwijl er twee andere programma’s opgenomen worden.

Prijs en beschikbaarheid

In eerste instantie wordt de XL9 serie in Japan gelanceerd, begin volgend jaar worden de modellen ook in Europa verwacht. Adviesprijzen zijn nog niet bekend.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.