Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3D opent een wereld aan mogelijkheden voor geavanceerde operaties

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2012, 16:53 Categorie3D Nieuws

Als je aan 3D denkt dan denk je natuurlijk met name aan een bioscoopfilm waar je met een brilletje op naar kijkt, puur voor het plezier. Toch zijn er meer toepassingen voor 3D en deze toepassingen bieden grote voordelen. Zo wordt de 3D techniek inmiddels gebruikt bij hersenoperaties, een grote stap aangezien de chirurg hierdoor zijn ogen in de patiënt kan plaatsen.

Dr. Michael Cusimano, een chirurg uit Canada, is een van de eerste medische professionals die met de 3D technologie aan de slag is gegaan. Hij heeft namelijk een hersentumor weten te verwijderen terwijl hij naar 3D beelden op een 3D scherm keek. Hiervoor moesten de chirurgen echter wel een 3D bril dragen. Cusimano gebruikt een zeer kleine 3D camera die zo groot is als een suikerklontje om de tumor te lokaliseren. Met behulp van deze camera kon Custimano de tumor eenvoudig herkennen en compleet verwijderen.

Opvallend is dat deze 3D technologie voor operaties ontwikkeld is door een voormalig patiënt. Avi Yaron heeft zelf een aantal hersenoperaties ondergaan en wilde een eenvoudigere en efficiëntere manier ontwikkelen om de chirurg toegang te geven tot de hersenen. Volgens Yaron maakt de technologie een operatie gemakkelijker voor zowel de patiënt als de dokter. Dokter Cusimano is in ieder geval erg onder de indruk. Hij geeft aan dat dit de natuurlijke evolutie van chirurgie is en dat de technologie een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden opent voor geavanceerde chirurgie. De reden hiervoor is dat je je ogen als dokter middels 3D zo goed als in de patiënt kunt plaatsen.

Bron: The Star

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.