Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony’s KD-84X9005 4K Ultra HD TV gaat 25.000 euro kosten

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2012, 19:54 Categorie3D lcd

Het was te verwachten dat je diep in de buidel moet gaan tasten wanneer je interesse hebt in Sony’s nieuwe paradepaardje, de KD-84X9005 4K Ultra HD TV, maar 25.000 euro lijkt me toch net iets teveel van het goede. In de VS accepteert Sony vanaf vandaag pre-orders voor het high-end model maar met een dergelijke prijs vraag ik me af of de lijst lang zal zijn.

Tijdens IFA 2012 presenteerde Sony de nieuwe KD-84X9005. Dit model heeft een formaat van maar liefst 84 inch maar wellicht de belangrijkste feature is de 4K Ultra HD resolutie. Deze resolutie is viermaal zo hoog dan het Full HD dat we nu kennen en zorgt dus voor een ongelooflijk scherpe weergave. Daarbij beschikt de TV over passieve 3D weergave met de goedkopere en lichtere passieve 3D brillen. Het grote nadeel van passief 3D, de lage resolutie, wordt door het 4K Ultra HD paneel weggenomen. De 3D beelden voor elk oog beschikken hierdoor namelijk over een Full HD resolutie.

Verder beschikt de TV onder meer over Egde Lit LED achtergrondverlichting, 10 speakers met elk 50 Watt aan vermogen en toegang tot Sony’s eigen Entertainment Network.

Eind dit jaar moet het model ook in Nederland te koop zijn en de prijs in dollars wordt dan letterlijk overgenomen zoals het er nu uitziet. Sony Nederland heeft namelijk een adviesprijs van 25.000 euro vastgesteld. Meer informatie over de KD-84X9005 vind je in dit artikel, of bekijk de eerste hands-on video van de TV.

Naast Sony introduceerden ook LG, Haier en Toshiba vorige week hun eerste 4K Ultra HD TV’s.

Via: Engadget

Update: Bericht aangevuld met Nederlandse prijzen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.