Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

LG’s 84 inch 4K Ultra HD 3D TV gaat 15.000 euro kosten

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2012, 13:00 Categorie3D lcd

Gisteren maakte Sony in de VS de adviesprijs van haar eerste 84 inch 4K Ultra HD 3D TV bekend en dat was nogal een tegenvaller. Sony vraagt namelijk maar liefst 25.000 euro voor het model. LG lanceert dit jaar een vergelijkbaar model, ook met en schermformaat van 84 inch en Ultra HD 4K resolutie, en de fabrikant heeft een iets vriendelijkere prijs van 15.000 euro vastgesteld.

Nou is 15.000 euro nog steeds veel teveel voor de gemiddelde consument en zal de vraag waarschijnlijk ook minimaal zijn, maar voor dat geld krijg je wel de modernste technieken en high-end specificaties. Zo beschikt de TV, welke in Europa waarschijnlijk de naam 84LM960V krijgt, over een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, een LCD paneel met Edge Lit LED achtergrondverlichting, LG’s Smart TV platform, WiDi ondersteuning, een dual-core L9 processor, 2.2 kanaals speakers, de Magic Remote afstandsbediening en LG’s eigen passieve Cinema 3D techniek. Door de hoge resolutie valt een groot nadeel van passief 3D weg, het beeld voor elk oog kan namelijk met een (meer dan) Full HD resolutie weergegeven worden. Ook kan de TV HD materiaal opschalen naar een 4K resolutie.

LG heeft al aangegeven dat de 84LM960V in het vierde kwartaal naar Nederland zal komen. In de VS kost de TV 20.000 dollar maar daar kunnen consumenten vanaf volgende maand al naar de winkel.

Update: Bericht aangevuld met Nederlandse prijzen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.