Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

JVC lanceert nieuwe 3D projectoren met 4K upscaling

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2012, 13:25 Categorie3D Projectors

JVC heeft deze week vier nieuwe home cinema projectoren aangekondigd. De drie topmodellen, DLA-X95R, de DLA-X75R en de DLA-X55R, beschikken allen over 3D weergave en de mogelijkheid om 2D HD materiaal op te schalen naar een 4K Ultra HD resolutie middels de nieuwe e-shift2 technologie. Hiermee zijn beelden in een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels weer te geven.

Het instapmodel in de nieuwe serie is de DLA-X35. Deze projector beschikt over actieve 3D weergave maar moet het doen zonder de 4K upscaling mogelijkheid. Alle vier de projectoren bieden volgens JVC verbeterde 3D prestaties met een nieuw circuit en een optische engine die crosstalk moet verminderen. Ook levert de fabrikant nieuwe 3D brillen mee doe gebruikmaken van radiofrequenties in plaats van infrarood. Het bereik en de stabiliteit moet hierdoor verbeteren.

De LA‐X95R en DLA‐X75R bieden volledig kleurbeheer, ISF certificering en geavanceerde kalibratiemogelijkheden. Daarnaast zijn ze volgens JVC ontwikkeld voor een THX 3D certificaat, maar deze tests moeten nog doorlopen worden.  Een nieuwe polarisatie grid moet zorgen voor een verhoogd contrast ratio, terwijl een nieuwe lamp en een nieuwe voeding de helderheid moeten verhogen. Het vlaggenschip, de DLA-X95R, heeft een contrast ratio van 130.000:, de DLA-X75R moet het doen met 90.000:1, en de DLA-X55R en DLA-X35R hebben een contrast ratio van 50.000:1.

Daarbij heeft JVC een nieuwe app voor smartphones en tablets ontwikkeld waarmee de projectoren bediend kunnen worden.

Alle nieuwe projectoren van JVC moeten in november op de markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.