Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hands-on review Philips 46PFL9707 3D LCD TV

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2012, 18:12 Categorie3D lcd

Afgelopen week introduceerde Philips haar high-end 3D LCD TV serie voor dit jaar; de 9000 serie. De serie komt in twee modellen, de 46PFL9707 en 60PFL9607. Beide TV’s zijn voorzien van onder meer Full LED achtergrondverlichting met micro dimming, actieve 3D weergave, een 1200Hz Perfect Motion Rate en toegang tot Philips’ Smart TV platform. Techradar heeft tijdens IFA 2012 het 46 inch model, de 46PFL9707, van dichtbij mogen bekijken en al aan een korte review kunnen onderwerpen.

Een van de belangrijke verbeteringen ten opzichte van de modellen van vorig jaar is te vinden in het 3D effect. Philips heeft namelijk twee functies toegevoegd die de 3D ervaring kunnen verbeteren; Flicker Free en Maximum Clarity. De eerste optie zorgt ervoor dat het probleem van flikkerende beelden, een nadeel van actief 3D bij veel omgevingslicht, nagenoeg compleet verdwijnt. Aan de andere kant zorgt het wel voor een minimale toename van crosstalk problemen. De tweede optie zorgt voor een helder en nagenoeg perfect beeld maar brengt het probleem van de soms flikkerende beelden. Het beste zou zijn dat je een combinatie van beiden hebt, maar je hebt nu in ieder geval de keuze.

Het viel Techradar verder op dat de 46PFL9707 beschikt over een paneel dat nauwelijks gevoelig is voor reflecties. De reden hiervoor is het Moth Eye Filter. In een fel verlichte omgeving weet de TV helderdere witwaarden en diepere zwartwaarden weer te geven, zonder halo effecten of zichtbare reflecties. In een donkere omgeving is er wel wat halo-effect zichtbaar rondom witte objecten maar deze objecten zijn stukken helderder dan op lagere series. Tijdens snel bewegende beelden is er wat verlies van detail, maar kleuren worden levendiger weergegeven, met name blauw.

Ook het LED Pro paneel met 240 zones en micro dimming zorgt voor een hoog contrast en diepe zwartwaarden, en het Ambilight Spectra XL systeem voegt daadwerkelijk iets aan de kijkervaring toe. Interessante extra features zijn de Setting Assistant waarmee je het beeld voor alle bronnen in kunt stellen, en het QWERTY keyboard op de achterzijde van de afstandsbediening. Alles bij elkaar genomen is Techradar redelijk onder de indruk van de Philips 46PFL9707.

De Philips 46PFL9707 al in de UK te koop zijn voor een prijs van 2.500 GBP (3.160 euro) en moet in de herfst op de markt verschijnen. Hopelijk kunnen we tegen die tijd een volledige review van dit topmodel maken.

Philips 9000 serie

Meer informatie over de 9000 serie lees je in dit artikel. Alle 2012 LCD TV’s van Philips vind je in ons 2012 3D TV overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.