Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Haier toont bril-vrije 3D TV en 4K Ultra HD 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2012, 12:54 Categorie3D lcd

Haier grijpt al jaren IFA aan om de nieuwste technieken en ontwikkelingen op het gebied van TV te tonen. Ook dit jaar heeft de fabrikant weer een aantal interessante producten getoond, waaronder een transparante TV, een 4K Ultra HD 3D TV en een LCD TV die 3D materiaal weer kan geven zonder het gebruik van een 3D bril.

4K Ultra HD is één van de trends die we dit jaar tijdens IFA 2012 terugzien. Fabrikanten als Sony, Toshiba en LG toonde modellen die beschikken over deze hoge resolutie. Ook Haier doet hier aan mee en toonde een model van 55 inch dat gebaseerd is op de A700 serie van vorig jaar. Deze TV heeft een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en kan naast 2d materiaal ook 3D materiaal weergeven. Hiervoor is echter wel een 3D bril nodig. De 4K Ultra HD TV moet dit jaar nog op de markt verschijnen, een adviesprijs is nog niet bekend.

Haier toonde ook een nieuwe bril-vrije 3D TV, net als Panasonic dat deed. Dit model is nog een prototype en beschikt over een LCD paneel met LED achtergrondverlichting. Helaas heeft de autostereoscopische 3D TV geen 4K Ultra HD resolutie waardoor het 3D beeld een effectieve resolutie van 1.280 bij 720 pixels krijgt. Volgens Haier doet de TV het wel stukken beter dan de concurrentie wanneer het aankomt op kijkhoeken waar vanuit je 3D beelden kunt zien. De fabrikant geeft aan dat er vanuit 28 verschillende hoeken comfortabel naar 3D gekeken kan worden. Wanneer deze TV op de markt verschijnt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.