Bosma E8 3D tablet: 3D weergave zonder gebruik van een bril

07 september 2012 1 Minuut 1 Reacties
Bosma-3D-tablet

IFA 2012 stond met name in het teken van hogere resoluties en betere beeldtechnieken maar ook 3D kon natuurlijk niet ontbreken. Veel van de aangekondigde TV's beschikken over 3D weergave, maar ook werden er een aantal interessante producten getoond die 3D juist als belangrijkste feature hadden. Zo toonde het bedrijf Bosma de E8 tablet met 3D weergave.

3D en tablets is eigenlijk na de lancering van de eerste 3D tablet, de LG Optimus Pad, een combinatie die niet wil werken. Fabrikanten zien er geen heil in en consumenten hebben de feature blijkbaar niet nodig. Toch is er nog een kleine kans dat 3D op tablets wel aanslaat. De LG Optimus Pad was namelijk uitgerust met een 3D bril om het 3D materiaal te bekijken en was dus eigenlijk een valse start.

Het Chinese bedrijf Bosma ziet in ieder geval de potentie van 3D en onthulde tijdens IFA 2012 de E8 tablet met autostereoscopische 3D weergave. Dit houdt in dat je voor het bekijken van 3D materiaal geen bril hoeft op te zetten. De 8 inch tablet heeft de mogelijkheid om met één druk op de knop tussen 2D en 3D modus te schakelen en kan dus 2D materiaal ook naar 3D omzetten. De Bosma E8 3D draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en moet later dit jaar verschijnen voor een prijs tussen de 400 en 450 dollar.

Bron: MobileGeeks

Reacties (1)