Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba toont 84 inch LCD TV met 4K Ultra HD resolutie

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2012, 13:10 Categorie3D lcd

Op het gebied van TV zien we overduidelijk twee trends opduiken tijdens IFA 2012; 84 inch lijkt het favoriete formaat voor veel fabrikanten om groot formaat TV’s te tonen en 4K Ultra HD resolutie is de resolutie waar men zich de komende jaren op gaat focussen. Ook Toshiba doet hier aan mee. De fabrikant toonde deze week een 84 inch LCD TV met een 4K Ultra HD resolutie.

Deze week toonden Sony en LG hun 84 inch 4K TV’s al en vandaag is het de beurt aan Toshiba. De fabrikant bracht eerder dit jaar al een 4K Ultra HD TV (55ZL2) op de markt maar dit model heeft een formaat van 55 inch en beschikt over de mogelijkheid 3D materiaal zonder het gebruik van een 3D bril weer te geven. Dat is ook terug te zien in de prijs want de TV moet 8.999 euro kosten.

Het nieuwe 4K Ultra HD model van Toshiba heeft dus een schermformaat van 84 inch en een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Verder beschikt de TV over een Cevo Engine 4K voor het upscalen van HD materiaal naar 4K resolutie en Edge Lit LED achtergrondverlichting. Welke 3D techniek er gebruikt wordt is niet duidelijk maar de kans is groot dat Toshiba kiest voor passief 3D.

Het nieuwe 4K Ultra HD model moet volgend jaar op de markt verschijnen, een adviesprijs is nog niet bekend.

Bron: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.