Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba lanceert nieuwe TL938 en TL968 serie 3D Smart TV’s

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 19:49 Categorie3D lcd

Vandaag, tijdens dag twee van de IFA 2012 beurs, heeft Toshiba van zich doen spreken met een nieuwe serie 3D LCD TV’s. De fabrikant heeft dit jaar al de XL97G serie met passief 3D en de SL970G en UL975G series met actief 3D gepresenteerd. Daar komt nu de TL serie, bestaande uit 40 inch en 46 inch modellen met modelnummer TL938 of TL968, bij.

Toshiba TL938/968 serie

Met de introductie van de TL938/968 serie brengt Toshiba naar eigen zeggen de voordelen van het Smart TV concept binnen bereik van een groter publiek. De Smart TV’s uit de nieuwe serie beschikken over Full HD, een Full HD resolutie van 1.920 x 1.080 pixels en 16:9 LCD-panelen met Edge Lit LED backlight. Ook beschikken de TV’s over 3D weergave middels de actieve 3D brillen en kan 2D content in realtime naar 3D omgezet worden. De TV’s uit de TL938/968-serie maken gebruik van de Active Motion & Resolution-technologie voor een optimale beeldkwaliteit. Alle modellen uit deze serie zijn bovendien voorzien van vier HDMI ingangen en twee USB poorten.

Smart TV functies

De verbeterde Smart TV technologie betekent dat de toestellen uit de TL938/968 serie volgens de fabrikant klaar zijn voor de toekomst. Een combinatie van ingebouwde WiFi voor toegang tot Toshiba Places, USB Video Recording, Intel WiDi, een web browser, Skype ondersteuning en tablet & smartphone-integratie maakt een grote hoeveelheid online content makkelijk bereikbaar.

Toshiba Places, de online portal van Toshiba, geeft toegang tot content door middel van dedicated applicaties, waaronder films on demand via Acetrax, Maxdome en Viewster, video’s via YouTube en Dailymotion, muziek via Putpat, iConcerts en Aupeo!, TV diensten als BBC iPlayer en Euronews en sociale netwerken via Facebook en Twitter. Iedere maand worden er nieuwe applicaties aan Toshiba Places toegevoegd. Daarnaast kun je door de MediaGuide van Rovi browsen, een gids die zowel gedetailleerde programmaoverzichten als interessante achtergrondinformatie over acteurs, films en TV uitzendingen biedt. Via Toshiba’s remote applicatie voor smartphones en tablets is het mogelijk de TV te bedienen en de browser te gebruiken.

Specificaties

 • Full HD, 1.920 x 1.080 pixels
 • 16:9 LCD-paneel met EDGE LED backlight
 • 3D-ready, Active Shutter 3D, conversie van 2D naar 3D
 • 200 Active Motion & Resolution (AMR)
 • 4 x HDMI, 2 x USB
 • Ingebouwde Wi-Fi
 • USB Video Recording
 • Intel Wireless Display
 • Smart TV met toegang tot Toshiba Places
 • Skype-ready
 • Open Browser
 • Digital-Tuner voor DVB-T, DVB-C (TL938)
 • Digital-Tuner voor DVB-T/T2, DVB-C en DVB-S/S2 (TL968)
 • Kleur: zilvergeborsteld metaal
 • 40TL938/968: 102 cm (40”)
 • 46TL938/968: 117 cm (46”)

Beschikbaarheid en prijs

De TL938/968 TV’s zijn naar verwachting leverbaar in het vierde kwartaal van 2012. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.