Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony lanceert 84 inch 4K Ultra HD TV met passief 3D

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2012, 17:41 Categorie3D lcd

Sony heeft vandaag tijdens IFA 2012 een hoop nieuwe producten aangekondigd waaronder een TV van maar liefst 84 inch met een resolutie van 4K. Toch zijn dat niet de enige interessante features van deze TV want Sony heeft er (voor het eerst) voor gekozen om gebruik te maken van de passieve 3D techniek met passieve 3D brillen.

De nieuwe Sony KD-84X9005 is de grootste TV van de fabrikant tot nu toe met een formaat van 84 inch. Dit lijkt een populair formaat te worden, LG lanceerde eerder dit jaar ook een 84 inch LCD TV. Dat is overigens niet de enige overeenkomst met het model van LG want ook Sony heeft ervoor gekozen om de zeer hoge 4K Ultra HD resolutie te implementeren. Deze resolutie bestaat uit 3840 bij 2160 pixels wat viermaal hoger is dan Full HD en moet voor een indrukwekkende kijkervaring zorgen. Je hoeft er bovendien niet perse native 4K materiaal voor te hebben. Volgens Sony is de nieuwe 4K X-Reality PRO super-resolution engine in staat om Full HD materiaal naar deze hogere resolutie om te zetten.

Net als de 84 inch LCD TV van LG beschikt het model van Sony over passief 3D. Dit houdt in dat je 3D beelden kunt kijken middels de goedkope en lichte 3D brillen. De 3D weergave wordt verzorgd door een polarisatiefilter dat twee beelden van elk 3840 bij 1080 pixels toont.

Niet alleen beeld heeft aandacht gekregen, Sony heeft ook 10 speakers van elk 50 Watt geïntegreerd die moeten zorgen voor een 3D Sound weergave. De nieuwe TV bevat veel van Sony’s audio technologieën, van de signaalverwerking tot en met de luidsprekers, en de eigen Signal TO Sound architectuur garandeert volgens de fabrikant een krachtige geluidskwaliteit. De TV integreert Sony’s Clear Phase technologie voor de reproductie van een natuurlijk geluid dat het originele geluid benadert. S-Force Front Surround 3D creëert de 5.1-kanaals surround sound via de frontluidsprekers, en ‘omhult’ de kijker door een driedimensionaal geluidsveld.

Sony levert diverse netwerkdiensten via het Sony Entertainment Network (SEN). Met één druk op de SEN-knop op de afstandsbediening krijg je toegang tot de diensten van de Sony Entertainment Network service, een portal voor BRAVIA TV’s die zijn uitgerust met een internetfunctionaliteit. Op die manier kun je snel en makkelijk gebruikmaken van elke gewenste onlinedienst door favoriete applicaties te registreren in de ‘Favorieten’-lijst.

De KD-84X9005 moet voor het einde van dit jaar nog op de markt verschijnen, helaas is een adviesprijs nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  30 augustus, 2012 om 14:49

  Ongelofelijk dat Sony er dan veel moeite en geld in stopt om daar een seround geluid uit te probeert te krijgen terwijl 99,9 procent van de kopers van zo,n dure tv echt wel een dikke set hebben staan.

  • moeddie
   31 augustus, 2012 om 11:09

   klopt

  • Martijn Chel
   31 augustus, 2012 om 18:26

   Helemaal mee eens.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.