Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony introduceert high-end HX950 3D LCD TV serie

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2012, 21:50 Categorie3D lcd

Tijdens de CES 2012 begin dit jaar lanceerde Sony maar twee nieuwe LCD TV series in de vorm van de HX750 en HX850. Dat betekende dat Sony voorlopig vast zou houden aan de HX920 serie van vorig jaar als vlaggenschip serie. Toch komt er dit jaar nog een nieuwe high-end serie met de logische naam HX950. Er komen twee modellen, een 55 inch en een 65 inch variant.

Sony HX950

Tijdens IFA 2012 heeft Sony vandaag de nieuwe HX950 serie onthuld. De modellen beschikken over de nieuwste technieken, modernste features en bieden volgens Sony de best mogelijke prestaties. Dit valt meteen terug te zien in de gebruikte Full LED achtergrondverlichting met local dimming en Peak Led-technologie. Dit moet zorgen voor een hoog contrast, helderder wit en diepe zwartwaarden. Volgens Sony wordt door het gebruik van deze techniek ook energie bespaard. Hoeveel dimming zones er gebruikt worden is niet bekend.

De X-Reality PRO beeldprocessor moet ervoor zorgen dat het beeld van iedere bron scherper en contrastrijker wordt getoond voor een beter kijkcomfort. De techniek verscherpt de details van de content die wordt bekeken, zoals internetvideo’s, TV programma’s of 3D materiaal. Ook is de glazen toplaag van de TV voorzien van Gorilla Glass bescherming om krassen tegen te gaan. Qua audio beschikt de TV over twee 10 Watt speakers en een 10 Watt subwoofer.

Natuurlijk kunnen ook de diverse Smart TV features niet ontbreken. Zo is het via de ingebouwde Wifi module mogelijk draadloos verbinding te maken met het internet en toegang te krijgen tot het Sony Entertainment Network. Hier kun je onder meer miljoenen muzieknummers streamen, gemiste TV uitzendingen kijken, browser via de webbrowser en apps zoals Twitter, Facebook, YouTube en Skype gebruiken. Meer over het Sony Entertainment Network lees je in onze review van de HX850 serie.

Sony heeft ook het design aangepast. In de eigen woorden van de fabrikant; “Het coole, minimalistische design past perfect bij elke woonkamerstijl.” De HX950 modellen zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen en voorzien van een hoepelvormige aluminiumstandaard. De standaard kan zoals we kennen van Sony in een hoek van 0 tot 6 grande geplaatst worden voor een comfortabele kijkervaring.

Prijs en beschikbaarheid

De KDL-65HX950 kost 5.000  euro en is beschikbaar vanaf begin december 2012. De KDL-55HX950 kost 3.000 euro en is beschikbaar vanaf begin december 2012.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.