Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sharp presenteert grootste 3D LED TV ter wereld

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 17:33 Categorie3D lcd

Het gaat in de TV markt allang niet meer alleen over de beste beeldkwaliteit, fabrikanten concurreren tegenwoordig ook op het simpele gegeven van het schermformaat. Sharp loopt in deze strijd al een tijdje voorop en laat ook nu weer zien waarom mensen voor Sharp moeten gaan wanneer de grootte het belangrijkst is. De fabrikant presenteert namelijk een 90 inch 3D LED TV.

Deze 90 inch AQUOS is met een hoogte van 1,20 meter en een breedte van meer dan 2 meter de grootste LED TV ter wereld. De beeldkwaliteit is volgens Sharp zelf net zo verbluffend als het formaat,maar er moet wel degelijk gezegd worden dat het hier niet gaat om een 4K Ultra HD of 8K Ultra HD TV. Het gaat gewoon om een ‘simpele’ Full HD TV zonder speciale resolutie of speciale beeldtechniek. Om deze reden zal de prijs ook stukken lager liggen dan die van bijvoorbeeld de Sony 84 inch 4K 3D TV of de LG 84 inch 4K 3D TV.

Het ontwerp is modern en stijlvol dankzij het dunne aluminium bezel. Ondanks het formaat is de TV dun en licht. Het gewicht bedraagt slechts 64 kilogram (zonder de voet) en het toestel is minder dan 12 centimeter diep, waardoor het eenvoudig aan de muur kan worden bevestigd. Dankzij de Direct LED achtergrondverlichting is de TV zeer energie-efficiënt. Sharp verwacht dat ook een A+ label in Europa.

Naast 3D weergave middels actieve 3D brillen biedt de TV ook toegang tot Sharp’s AQUOS NET+ Smart TV platform. Hiermee krijg je toegang mogelijk tot talloze apps, zoals YouTube, Twitter en de mediabibliotheken van televisiezenders. Deze TV beschikt tevens over een ingebouwde triple HD-tuner (DVB-T/DVB-C/DVB-S2) en een mediaspeler waarmee bekende foto-, video- en muziekbestanden eenvoudig vanaf een USB stick of rechtstreeks via een thuisnetwerk kunnen worden weergegeven.

De 90 inch (229 cm) AQUOS LED-TV is vanaf de zomer van 2013 verkrijgbaar op de Benelux markt. Een prijs is niet bekendgemaakt.

Bekijk ook de complete 2012 LCD TV line-up van Sharp.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.