Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Pioneer BDP-450 3D Blu-ray speler met Qdeo videoverwerking

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2012, 12:40 Categorie3D Blu-ray

Pioneer kondigt vandaag een nieuwe 3D Blu-ray speler aan in de vorm van de BDP-450. De speler beschikt over een aantal interessante features, waaronder twee HDMI-uitgangen om de aansluiting met een AV receiver of meerdere displays te vergemakkelijken, Qdeo videoverwerking , DLNA streaming , en de mogelijkheid om Super Audio CD’s en DVD Audio discs af te spelen.

Dual HDMI

De Pioneer BDP-450 moet volgens de fabrikant, ongeacht de bron, video van hoge kwaliteit afleveren dankzij de Qdeo videoverwerkingstechnologie van Marvell, die betere beeldkwaliteit mogelijk maakt en videocontent met een lage bitsnelheid omzet naar een hogere resolutie. Met twee HDMI uitgangen biedt de BDP-450 veelzijdige aansluitingsmogelijkheden : één HDMI uitgang kan bijvoorbeeld op een 3D TV of projector aangesloten worden en de andere voor optimale audioweergave op een AV receiver. De BDP-450 kan beeld en geluid gelijktijdig naar twee TV’s of projectors verzenden, zodat een installatie over meerdere kamers mogelijk wordt of je gemakkelijk tussen televisie of projector kunt schakelen.

Beeld- en geluidskwaliteit

Wanneer de BDP-450 via HDMI op een AV receiver van Pioneer wordt aangesloten stelt de PQLS-technologie (Precision Quartz Lock System) de AV receiver in staat om de digitale synchronisatie over te nemen, waardoor jitter tijdens de signaaloverdracht vermeden wordt. De de Sound Retriever technologie zorgt ervoor dat gecomprimeerde geluidsbestanden verbeterd worden door kritieke data te herstellen die tijdens het comprimeren verloren gingen. Om gecomprimeerde videobestanden te verbeteren ondersteunt de speler Stream Smoother, een functie die automatisch gecomprimeerde beelden analyseert en verwerkt door het reduceren van compressiegevolgen en het creëren van meer gedetailleerde, fijnere beelden.

Afspeelmogelijkheden

De BDP-450 speelt uiteraard de meest recente 3D Blu-ray discs, DVD’s, CD’s en Super Audio CD’s af, maar is ook compatibel met de meest uiteenlopende videoformaten, inclusief het 3gp-formaat voor smartphones, flash video, DivX Plus HD en MKV, vanaf een schijf, een USB-stick en via een compatibele Mac, pc of medianetwerkserver. Wat de audio betreft, worden alle belangrijke bestanden ondersteund, gaande van WMA, mp3 en AAC tot FLAC.

Streaming

De speler is ook uitgerust voor toegang tot andere netwerkgebaseerde content. Pioneer heeft entertainmentnetwerkfuncties voor YouTube en Picasa ingebouwd welke beschikbaar zijn via een Ethernet verbinding of via een optionele draadloze LAN-adapter. De DLNA gecertificeerde speler biedt toegang tot video- en muziekcontent die via het thuisnetwerk van de gebruiker op een compatibele pc of netwerkserver gedeeld wordt. De speler is uitgerust met de DLNA DMR functie (Digital Media Renderer), waarmee content rechtstreeks van een draagbare bron, zoals een compatibele smartphone, afgespeeld kan worden.

Apps

De nieuwe Pioneer ControlApp en de iControlAV2012 toepassing bieden gebruikers meer controle over hun Blu-ray speler. Via je smartphone krijg je toegang tot de bediening van de BDP-450. Beide toepassingen zijn gratis verkrijgbaar via de App Store op iPhone, iPad en iPod touch. Android gebruikers kunnen via Google Play gratis een speciaal ontwikkelde toepassing downloaden.

Prijs en beschikbaarheid

De BDP-450 Blu-ray speler zal vanaf oktober 2012 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 349 euro.  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    14 augustus, 2012 om 20:01

    Mooi dat deze ook superaudio cd’s afspeelt voor de audiofiel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.