Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Philips stopt met Cinema 21:9 TV’s, focust zich op 16:9

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2012, 13:09 Categorie3D lcd

Opvallend nieuws van Philips vandaag. De fabrikant die onlangs is samengegaan met TPV technology uit Hong-Kong laat weten te stoppen met de Cinema 21:9 serie die al sinds 2009 te koop is. Elk jaar sinds 2009 heeft Philips nieuwe modellen met de opvallende 21:9 beeldverhouding gepresenteerd tijdens de IFA beurs maar dit jaar zal het alleen maar draaien om 16:9 modellen.

Volgens FlatPanelsHD is Philips reeds gestopt met de productie van alle Cinema 21:9 TV’s. De laatste modellen in de serie zijn de vorig jaar onthulde Cinema 21:9 Platinum en Gold modellen. Als reden geeft Philips dat de vraag naar TV’s met deze beeldverhouding en dit formaat niet meer voldoende is voor massaproductie. Het zou volgens de fabrikant in de toekomst kunnen veranderen maar voorlopig worden er geen nieuwe 21:9 modellen gelanceerd. Toch ziet Philips 50 inch + modellen steeds belangrijker worden maar dan wel met een 16:9 beeldverhouding.

In 2009 introduceerde Philips haar eerste 56 inch Cinema 21:9 TV. Een jaar later werd het model geüpdatet met 3D weergave en gelanceerd in een 58 inch variant. In 2011, vorig jaar, werden twee nieuwe modellen in een 58 inch (Platinum) en 50 inch (Gold) variant gelanceerd. Helaas zijn dit voorlopig dan ook de laatste modellen. tijdens de komende IFA 2012 beurs, welke eind deze week van start gaat, zal Philips wel een nieuwe high-end 9000 serie presenteren.

Eind vorig jaar had ik de kans om het topmodel, de Philips 58PFL9956 Platinum, aan een review te onderwerpen en was zeer enthousiast, vooral juist door het 21:9 formaat.

 • Delen:

Reacties

 1. ron
  04 november, 2012 om 13:41

  jammer , dit is echt pas tv kijken en t beeld hoogtes kan je zelf of automatisch, instellen , verkeerd beeld !! Nee Hoor een fijn toestel ,jammer dat philips stopt!!

 2. peterpan
  28 augustus, 2012 om 20:03

  21:9 heeft zo wel zijn charmes maar toch lijkt het beeld wel wat “gecomprimeerd” t.o.v. de 16:9 series. Alhoewel het beeld van 21:9 tv’s van philips supermooi kunnen zijn heb je naar mijns inziens verhoudingsgewijs een grotere ( en dus duurdere) tv nodig voor het bioscoopeffect waar de cinemafiel zo hevig naar streeft.
  Denk dat philips hier een verstandige stap heeft gezet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.