Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Philips onthult 42PFL6907 en 47PFL6907 3D Smart TV’s zonder rand

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 16:28 Categorie3D lcd

In navolging op de 2012 LCD TV’s van Samsung en LG brengt Philips nu ook een LCD TV serie met modellen die nagenoeg geen rand rondom het scherm hebben. De Philips PFL6907 Smart TV’s moeten hierdoor een nog comfortabelere en indrukwekkendere kijkervaring bieden, compleet met de bekende elementen als 3D weergave, Smart TV en ingebouwd Wifi.

Philips PFL6900 serie

De Philips PFL6907 Smart TV’s komen in een 42 inch en een 47 inch formaat, en beschikken over de nieuwste technieken wanneer het aankomt op beeldkwaliteit. Zo maken de modellen gebruik van Edge Lit LED achtergrondverlichting, een verbeterde Micro Dimming techniek, Full HD weergave en Ambilight aan beide zijden. Ook beschikken de modellen over Super Resolution en een 600Hz Perfect Motion Rate (PMR). Wat betreft de aansluitingen krijg je vier HDMI poorten en drie USB poorten. Je kunt de TV’s draadloos verbinden met het internet middels de ingebouwde Wifi module.

Design

Het design is natuurlijk het meest opvallende. Philips heeft de TV’s vrij simplistisch gehouden. Het frameloze paneel ligt in een bijna onzichtbare, 1,2 millimeter dunne rand van geborsteld aluminium. Aan de onderzijde zorgt een dunne, schuin aflopende rand van zwart geborsteld materiaal voor een vloeiende lijn.

Smart TV

De PFL6907 TV’s  bieden de nieuwste Smart TV functies, zoals toegang tot online videotheken, catch-up TV, een elektronische programmagids, apps en internet. Op een USB harddisk kun je programma’s pauzeren of opnemen. Alle PFL6907 modellen zijn compatibel met Philips MyRemote App, een app voor tablets en smartphones die draaien op Android en iOS. Tekstinvoer, het geluidsvolume regelen, zappen, multimediabestanden naar de tv sturen is mogelijk via de tablet of smartphone. De interactie tussen TV en tablet wordt nog groter met Wi-Fi Smart Screen. Hiermee kun je content die op TV verschijnt naar je tablet sturen en dus op je tablet verder kijken.

3D weergave

De PFL6907 serie beschikt ook over 3D weergave, de passieve variant met 2D naar 3D conversie. 3D Depth Adjustment geeft de mogelijkheid het diepteniveau van die derde dimensie aan te passen en met de ‘Two Player Full Screen Gaming’ modus kunnen twee spelers van 2D games tegelijkertijd in full screen een game spelen.

Specificaties overzicht

Meer informatie

Alle specificaties en prijzen van de PFL9707 en PGL9607 3D LCD TV’s
Alle specificaties en prijzen van de PFL8007, PFL7007 en PFL6007 serie
Alle specificaties en prijzen van de PFL4007, PFL5007 en PFL5507 serie

Prijs en beschikbaarheid

De 42PFL6907 en 47PFL6907 zijn per direct te koop in Nederland.

 • Delen:

Reacties

 1. MMakkinje
  22 april, 2013 om 19:07

  Ter verduidelijking: Ik wil graag de adviesprijs weten!

 2. MMakkinje
  22 april, 2013 om 18:46

  Ik heb een aantal dagen geleden deze tv besteld en wacht nog op binnenkomst. Ik zie in 1 van de voorgaande reacties dat de tv 400 ipv 600Hz beeldverversing heeft.. Is dit werkelijk zo, of heeft deze klant de televisie nog niet volledig bestudeerd?!.. Dat zou wel écht een misser van Philips zijn geweest.
  Daarnaast ben ik benieuwd wat de prijs van deze televisie was toen hij net op de markt kwam (Ik heb het over de 47” uitvoering:) ).

  M.V.G.
  Makkinje

 3. Frenk
  24 februari, 2013 om 13:24

  Mijn negatieve bevindingen:

  Zeer traag opstarten (ondanks dual-core processor)
  Goedkope kermisafstandsbediening
  Volgens de specificaties in de tv slechts 400hz ipv de 600 op doos/beschrijving

  Mijn positieve bevindingen:

  zeer goed beeld/geluid/vele mogelijkheden…

  Ik val net buiten de omruilperiode maar de gegadigde mag hem voor 750 met doos en al komen ophalen… (4 weken oud).
  Het was mij puur te doen om de ambilight omdat ik geen licht in de hoek had…

  Voor mij weer een sony…

  Groeten,

  Frenk

 4. mrt
  03 februari, 2013 om 17:08

  kan deze tv ook ntsc aan?

  • Martijn Chel
   03 februari, 2013 om 17:13
 5. Jan Willem
  01 november, 2012 om 23:06

  En zijn nergens nog gebruikers ervaringen te vinden. Iemand nog een tip!

  • Martijn Chel
   01 november, 2012 om 23:32

   Heb ze helaas nog niet van dichtbij kunnen bekijken en nog geen reviews voorbij zien komen.

 6. Casper
  29 september, 2012 om 15:42

  Geachte heer/mevrouw,

  In dit artikel wordt vermeld dat de pfl6907 beschikt over actieve 3d, maar in het bijgevoegde lijstje specificaties staat dat dit passieve 3d zou zijn. Welke van de twee is het?

  Met vriendelijke groeten,
  Casper Plochg

  • Martijn Chel
   29 september, 2012 om 16:00

   Beste Casper,
   Excuus voor de verwarring, mijn fout. Dat moet inderdaad passief zijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.