Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Philips lanceert high-end 46PFL9707 en 60PFL9607 3D LCD TV’s

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 15:58 Categorie3D lcd

Het was geen complete verrassing meer aangezien het meeste al gelekt was maar Philips heeft vandaag tijdens IFA 2012, uit naam van het nieuwe TP Vision, de nieuwe 9000 serie 3D LCD TV’s gepresenteerd. De serie bestaat uit TV’s met een grootte van 46 inch en TV’s met een grootte van 60 inch. Alle modellen beschikken over LED achtergrondverlichting met local dimming.

Philips 9000 serie

Dankzij de Perfect Pixel Philips HD Engine leveren de Philips 46PFL9707 en 60PFL9607 volgens de fabrikant het beste van het beste op het gebied van beeldkwaliteit. Micro Dimming Premium moet zorgen voor een hoog contrast en levendige kleuren, Flicker Free 3D voor een trillingsvrije Full HD 3D ervaring en 1200Hz Perfect Motion Rate voor scherp en vloeiend beeld. De Philips 46PFL9707 beschikt ook over een verbeterde versie van de Moth Eye Filter, een bionische technologie die een antireflecterend schermoppervlak creëert door de nanostructuur van het oog van een mot te kopiëren. Deze techniek moet volgens de fabrikant zorgen voor betere zwartwaarden en een betere helderheid, zonder torende halo’s of reflecties.

Specificaties

De TV’s beschikken over Direct LED backlight (Full LED) met Micro Dimming Premium en Bright Pro. Deze technieken moeten er samen voor zorgen dat zwart echt zwart is en dat kleuren natuurgetrouw worden weergegeven. Het LED paneel is onderverdeeld in honderden segmenten die afzonderlijk uitgeschakeld kunnen worden. Hierdoor kan een klein gedeelte van het scherm zwart weergegeven worden, iets wat voornamelijk bij donkere scenes voor een beter beeld zorgt. Bright Pro moet ervoor zorgen dat er meer achtergrondverlichting beschikbaar is in delen die juist helder moeten zijn.

De Smart LED TV’s uit de 9000 serie zijn voorzien van driezijdig Ambilight Spectra XL. Deze techniek vergroot het scherm virtueel door vanaf de achterkant een gloed op de muur te projecteren. De kleur en de helderheid van het licht worden automatisch aangepast aan wat er op het televisiescherm te zien is.

3D weergave

Ook 3D weergave kan natuurlijk niet ontbreken. Philips heeft voor de 9000 serie gekozen voor de actieve 3D techniek en voegt daar ook 2D naar 3D conversie aan toe. Omdat iedereen 3D anders ervaart, is de Philips 9000 serie voorzien van 3D Depth Adjustment, zodat je het 3D-diepteniveau naar zijn eigen wens kunt aanpassen. De meegeleverde Philips 3D brillen moeten zorgen voor een indrukwekkende game ervaring. Dankzij de Two Player Full Screen Gaming modus kunnen twee gamers met één druk op de knop tegelijk in full screen 2D games voor twee personen spelen.

Smart TV

Het nieuwe Smart TV startscherm geeft toegang tot een breed scala aan digitale content en apps, zoals catch-up TV, online videotheken en surfen op het internet. Met USB opname kun je programma’s pauzeren en opnemen op een USB schijf of stick. Met de MyRemote App kun je met je smartphone of tablet de elektronische programmagids raadplegen tijdens het TV kijken. Ook maakt de app van het mobiele apparaat een slimme afstandsbediening om bijvoorbeeld foto’s, video’s of muziek naar de TV te sturen.

Specificatie overzicht

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Philips 9000 serie Smart LED TV zal in het derde kwartaal van 2012 te koop zijn in Nederland.

Meer informatie

Alle specificaties en prijzen van de PFL8007, PFL7007 en PFL6007 serie
Alle specificaties en prijzen van de PFL4007, PFL5007 en PFL5507 serie

 • Delen:

Reacties

 1. dekeyser frans
  07 augustus, 2020 om 11:40

  wie intresse heeft in de tv Philips 42pfl6907 3D mail mij.

 2. Mike
  11 november, 2012 om 13:23

  Ik kom alleen de 46pfl9706 tegen (soms met en soms zonder H er achter).. Wat is het verschil met de 46pfl9707? Ze goochelen behoorlijk met al die nummers. Wordt er niet overzichtelijker van. Enig idee?

  • Martijn Chel
   11 november, 2012 om 13:35

   wanneer het eindigt op een 6 is het een model van vorig jaar.

 3. wil
  23 oktober, 2012 om 17:49

  46pfl9707 helaas niet in NL te krijgen volgens Philips site (eind okt. 2012)… jammer, de 60″ variant wel, maar die is echt te groot voor een kleine huiskamer.

  • Martijn Chel
   23 oktober, 2012 om 18:11

   Philips site klopt niet altijd. Check kieskeurig of beslist en je zult zien dat hij wel in NL te koop is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.