Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic toont ’s werelds grootste bril-vrije 3D plasma TV

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 13:10 Categorie3D tv's

Iets waar we allemaal op wachten is het bekijken van 3D materiaal zonder het gebruik van een 3D bril. Veel bedrijven zijn bezig met de ontwikkeling van schermen die 3D content weer kunnen geven zonder een 3D bril nodig te hebben en sinds vandaag kan ook Panasonic aan dit rijtje toegevoegd worden. De fabrikant toont tijdens IFA 2012 ’s werelds grootste bril-vrije 3D plasma TV.

Panasonic heeft tijdens de beurs in Berlijn een plasma TV van 103 inch getoond die 3D content weer kan geven zonder dat je hiervoor een bril hoeft op te zetten. Volgens Panasonic geeft dit model een betere bril-vrije 3D weergave dan huidige autostereoscopische 3D systemen omdat er gebruik wordt gemaakt van 4K Ultra HD panelen. Hierdoor kan elk 3D beeld (voor één enkele kijkhoek) in een resolutie weergegeven worden die dichtbij HD ligt. Ook de corsstalk en moiré issues zouden verleden tijd moeten zijn voor het gebruik van een nieuw ontwikkeld filter (barrier).

Toch zijn de eerste ervaringen met de bril-vrije 3D plasma TV van Panasonic niet positief. Onder meer Techradar laat weten dat het zeer lastig is om de ‘sweet spot’ te vinden waar vanuit je materiaal in 3D kunt bekijken. De techniek is dus nog lang niet geschikt voor consumenten maar het is wederom positief om te zien dat er in ieder geval aan gewerkt wordt.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    03 september, 2012 om 20:50

    Tja, panny lijkt de concurrentie wat dit betreft voor te zijn maar wie kan dit gaan betalen?
    Ze moeten eigenlijk pas hiermee komen als het wat meer geperfectioneerd is want wie wil nu zo’n grote en dure tv kopen als het niet perfect is en je bank niet groot genoeg om de sweetspot te vinden? Vooral met zo’n grote tv wil je veel vrienden uitnodigen maar er kan er maar 1 de spot hebben. ha ha.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.