Panasonic toont ’s werelds grootste bril-vrije 3D plasma TV

30 augustus 2012 1 Minuut 1 Reacties
Panasonic-bril-vrij-3D-plasma

Iets waar we allemaal op wachten is het bekijken van 3D materiaal zonder het gebruik van een 3D bril. Veel bedrijven zijn bezig met de ontwikkeling van schermen die 3D content weer kunnen geven zonder een 3D bril nodig te hebben en sinds vandaag kan ook Panasonic aan dit rijtje toegevoegd worden. De fabrikant toont tijdens IFA 2012 's werelds grootste bril-vrije 3D plasma TV.

Panasonic heeft tijdens de beurs in Berlijn een plasma TV van 103 inch getoond die 3D content weer kan geven zonder dat je hiervoor een bril hoeft op te zetten. Volgens Panasonic geeft dit model een betere bril-vrije 3D weergave dan huidige autostereoscopische 3D systemen omdat er gebruik wordt gemaakt van 4K Ultra HD panelen. Hierdoor kan elk 3D beeld (voor één enkele kijkhoek) in een resolutie weergegeven worden die dichtbij HD ligt. Ook de corsstalk en moiré issues zouden verleden tijd moeten zijn voor het gebruik van een nieuw ontwikkeld filter (barrier).

Toch zijn de eerste ervaringen met de bril-vrije 3D plasma TV van Panasonic niet positief. Onder meer Techradar laat weten dat het zeer lastig is om de ‘sweet spot’ te vinden waar vanuit je materiaal in 3D kunt bekijken. De techniek is dus nog lang niet geschikt voor consumenten maar het is wederom positief om te zien dat er in ieder geval aan gewerkt wordt.

Reacties (1)