Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic lanceert PT-AT6000E 3D projector met ‘Hollywood tuning’

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 13:49 Categorie3D Projectors

Panasonic heeft vandaag tijdens IFA 2012 een nieuwe Full HD 3D home cinema projector gelanceerd, de PT-AT6000E. Dit model is volgens Panasonic het resultaat van 11 jaar ervaring met het ontwikkelen van projectors en moet dan ook indrukwekkende prestaties leveren. Voornamelijk de ‘Hollywood tuning’ moet zorgen voor een weergave zoals Hollywood het bedoeld heeft.

De Panasonic PT-AT6000E beschikt over een helderheid van 2.400 lumen met een contrast van 500.000:1 en innovatieve 3D features. Volgens Panasonic levert de PT-AT6000E een hogere kwaliteit 2D beelden gecombineerd met geavanceerde 3D features voor een natuurlijke en comfortabele home cinema ervaring in de huiskamer. De kern van de projector is het weergeven van ‘true images’. Hiervoor heeft Panasonic samengewerkt met filmmakers uit Hollywood om de projector zo goed mogelijk te tunen om de standaard voor 2D en 3D prestaties in de huiskamer te verhogen.

Panasonic noemt een hoop nieuwe technieken, waaronder Pure Contrast Plate, Pure Color Filter Pro en Smooth Screen die voor de hoge beeldkwaliteit moeten zorgen. De 3D ervaring is ten opzichte van eerdere modellen verbeterd en moet volgens de fabrikant minder crosstalk en 20 procent helderdere beelden omvatten. De 3D Motion Remaster technologie moet zorgen voor een correctie bij onnatuurlijke 3D bewegingen, iets wat inherent is aan het actieve 3D systeem. Ook zijn er verbeteringen te vinden in de Detail Clarity Processor 4 en de Frame Creation 2 processors. Hierdoor moet de 3D ervaring nog comfortabeler en indrukwekkender worden. De Frame Creation 2 processor werkt nu ook tijdens 2D naar 3D conversie. Panasonic heeft ook nieuwe 3D brillen ontwikkeld, de TY-EW3D3M. Deze moeten comfortabeler en robuuster zijn dan voorgaande modellen.

De PT-AT6000E heeft een ingebouwde IR zender die tot een afstand van 6 meter werkt. Ook kun je een optionele IR transmitter gebruiken om dit met 10 meter te verlengen. De projector kan een beeld weergeven met een 120 diagonaal vanaf een afstand van 3.6 tot 7.2 meter. Op het apparaat bevinden zich drie HDMI inputs met DeepColour en x.v.Colour ondersteuning.

De Panasonic PT-AT6000E 3D projector moet in september op de markt verschijnen, een adviesprijs is nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    03 september, 2012 om 20:42

    Een contrastratio van 500.000 op 1 is volgens mij behoorlijk veel voor een projector en met al de nieuwe features moet deze projector toch wel flink wat gaan presteren.
    ben benieuwd naar het prijskaartje…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.