Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

LG’s 84 inch Ultra HD 3D TV in vierde kwartaal naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2012, 15:07 Categorie3D lcd

Voor diegenen die niet meer dan 2.000 of 3.000 euro aan een TV willen uitgeven is de rest van dit artikel wellicht de moeite niet waard, maar voor diegenen die flink wat geld op de bankrekening hebben staan en het nieuwste van het nieuwste willen hebben is het wel degelijk interessant. LG heeft namelijk deze week haar eerste 84 inch 4K Ultra HD 3D TV in Korea gelanceerd.

Het is een hele mond vol maar al die termen staan dan ook wel voor de nieuwste technieken. De TV, de 84LM960V, beschikt namelijk over een display van maar liefst 84 inch en kan een resolutie van 3840 bij 2160 pixels weergeven. Deze resolutie wordt ook wel 4K of Ultra HD genoemd en geeft een beeld dat viermaal zo scherp is als Full HD. Daarnaast beschikt het model over een LCD paneel met Edge Lit LED achtergrindverlichting en de passieve Cinema 3D techniek met de goedkope 3D brillen.

In Korea wordt het model vanaf nu verkocht voor een omgerekende prijs van 18.000 euro. Vanaf volgende maand moet de TV ook in de rest van de wereld te koop zijn en in het vierde kwartaal, ergens in oktober waarschijnlijk, komt het model naar Nederland. Europese of Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Toch hoef je er niet direct voor te gaan sparen, tenzij een 84 inch TV met passieve 3D weergave een must voor je is. 4K Ultra HD content is namelijk nog niet of nauwelijks te krijgen waardoor je voornamelijk aan Full HD content gebonden zit. Wel kun je altijd nog een Blu-ray speler met 4K upscaling, zoals de Philips BDP-S790, aansluiten en vervolgens HD materiaal naar Ultra HD resolutie laten opschalen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.