Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Vogel’s wandsteunen voor een betere 3D ervaring

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2012, 15:54 Categorie3D Accessoires

Nederlandse fabrikant Vogel’s is zeker geen onbekende in de AV-wereld en richt zich met name op accessoires voor AV producten. Vogel’s lanceert deze week een aantal nieuwe wandsteunen die, naar eigen zeggen, de 3D kijkervaring flink kunnen verbeteren. Volgens de fabrikant komt 3D namelijk alleen tot zijn recht wanneer je recht voor de TV zit.

Nou moet ik Vogel’s hier gelijk even corrigeren aangezien dit niet helemaal klopt. Bij sommige 3D TV’s is een wijdere kijkhoek inderdaad niet voordelig voor de beeldkwaliteit, zowel in 2D als 3D, maar dit betekent niet dat je niet vanuit een hoek naar een 3D film kunt kijken. Je hoeft dus niet perse recht voor het scherm te zitten om een kwalitatief hoogwaardig 3D beeld voorgeschoteld te krijgen. Bij bril-vrije 3D TV’s is dit wel het geval maar die zijn er nog niet in grote aantallen en zijn daarbij voor de meeste onder ons veel te duur.

Maar goed, Vogel’s heeft wel een punt dat het aan te raden is om zo recht mogelijk voor de TV te zitten wil je optimaal van 2D en 3D beelden genieten. Daarom lanceert de fabrikant een aantal wandsteunen met een gestroomlijnd en stijlvol uiterlijk die eenvoudig gekanteld of gedraaid kunnen worden voor een optimale kijkpositie. Het gaat om de volgende modellen;

  • Vogel’s THIN 345: Deze platte wandsteun is geschikt voor middelgrote flatscreens van 32” tot 55” in een kast. het scherm kan tot 20 graden kantelen en tot 180 graden draaien.
  • Vogel’s THIN 245: Deze ultraplatte wandsteun is geschikt voor kleine flatscreens van 26” tot 42”. De 3D-tv hangt 3,5 cm van de wand, maar kan tot 51 cm worden uitgetrokken. Het scherm kan 20 graden kantelen en tot 180 graden draaien.
  • Vogel’s WALL 1345: Deze wandsteun biedt stevige ondersteuning voor middelgrote faltscreens van 32” tot 65”, met een gewicht van maximaal 45 kg. De steun is handig voor flatscreen dat om de hoek hangt. Het scherm kan 10 graden kantelen en tot 180 graden draaien.
  • Vogel’s WALL 1245: Deze wandsteun is geschikt voor kleine flatscreens van 26” tot 42”. het scherm kan 10 graden kantelen of tot 180 graden draaien.

Alle genoemde wandsteunen zijn inmiddels te koop in Nederland.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.