Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Stream TV onthult bril-vrije 3D TV met 3D converter

Geschreven door
Geplaatst op4 juli 2012, 16:33 Categorie3D lcd

Het Amerikaanse Stream TV probeert al tijden voet aan de grond te krijgen in de 3D TV markt en dan met name door producten te lanceren die 3D materiaal zonder het gebruik van een 3D bril weer kunnen geven. Inmiddels heeft het bedrijf de techniek verfijnd en zijn de eerste TV’s met de naam Ultra D klaar voor de consumentenmarkt.

De Ultra D TV’s van Stream TV maken gebruik van LED achtergrondverlichting en de autostereoscopische 3D techniek voor de weergave van 3D content. De gebruikte techniek is te vergelijken met wat Toshiba gebruikt voor de onlangs gelanceerde 55ZL2 3D TV. Het is volgens de fabrikant mogelijk om vanuit verschillende hoeken naar 3D beelden te kijken maar, in tegenstelling tot de 55ZL2 van Toshiba, wordt er geen gebruik gemaakt van de zogenaamde headtracking techniek waarbij het hoofd van de kijker gevolgd wordt voor een optimale weergave.

Toch is dat niet het enige dat de Ultra D TV’s anders maakt dan dat we tot op heden gezien hebben. Er wordt namelijk een zogenaamde SeeCube converter meegeleverd. Op deze box kan randapparatuur als een Blu-ray speler, digitale TV decoder of gameconsole aangesloten worden. De box zorgt er vervolgens voor dat het 3D materiaal op TV verschijnt. Ook kan de SeeCube al je 2D materiaal automatisch naar 3D omzetten.

Wat de Stream TV Ultra D TV’s gaan kosten is nog niet duidelijk maar volgens de fabrikant zal dit niet veel meer zijn dan de huidige 3D TV’s. In de herfst worden de eerste modellen op de markt verwacht.

Bron: ElectronicHouse

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.