Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Review: Samsung UE46ES7000 (ES7000 serie) 3D LCD TV

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2012, 12:43 Categorie3D lcd reviews

Het topmodel van Samsung voor 2012, de ES8000, hebben we al een keer uitgebreid bekeken en nu is he tijd voor het model dat hier net onder valt. De verschillen tussen de series zijn minimaal maar is dit terug te zien in de kwaliteit of andere aspecten? De ES7000 serie beschikt over een aantal interessante features, waaronder Smart Evolution, Smart Interaction en 3D weergave.

De Samsung ES7000 serie is net als de ES8000 zeer uitgebreid en maakt gebruik van de meest geavanceerde technieken van de fabrikant. Alles wat je tegenwoordig op een LCD TV zoekt kun je op dit model terugvinden. Daarbij heeft Samsung de TV’s weer een zeer strak en slanker uiterlijk meegegeven, krijg je diverse bedieningsmogelijkheden en moet de beeldkwaliteit flink verbeterd zijn. In deze review vind je mijn ervaringen met de Samsung UE46ES7000 3D LCD TV.

Sommige elementen komen letterlijk uit de review van de ES8000 serie van Samsung aangezien de ES7000 op deze punten exact overeen komt.

Samsung ES7000 – specificaties

De kans is groot dat dit een review wordt die je wellicht grotendeels al eens een keer gelezen denkt te hebben. De reden hiervoor is dat de ES8000 en ES7000 erg veel op elkaar lijken. De twee belangrijkste verschillen die ik heb kunnen ontdekken zijn terug te vinden in het design en de local dimming techniek. De ES8000 serie beschikt namelijk over een iets eleganter design met een fraaiere voet, terwijl de ES7000 het moet doen met een ‘standaard’ voet en een ‘Touch of Black’ design. Daarnaast maakt de ES8000 serie gebruik van de Micro Dimming Ultimate technieken, terwijl de ES7000 gebruikmaakt van de Micro Dimming Pro techniek. Voor de rest hebben we te maken met dezelfde specificaties en features.

Samsung ES8000 Samsung ES7000 Samsung ES6800
 • Micro Dimming Ultimate local dimming
 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • Ultra Clear panel
 • Backlight Enhancer
 • Touch-pad afstandsbediening
 • dual-core processor voor multitasking
 • Smart Interaction
 • Ingebouwde microfoon en camera
 • 5mm dun frame
 • Inclusief twee 3D brillen
 • 800Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • Metallic design
 • 3D Sound
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 40 inch, 46 inch, 55 inch, 65 inch
 • Micro Dimming Pro local dimming
 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • Ultra Clear panel
 • Backlight Enhancer
 • Touch-pad afstandsbediening
 • dual-core processor voor multitasking
 • Smart Interaction
 • Ingebouwde microfoon en camera
 • 5mm dun frame
 • Inclusief twee 3D brillen
 • 800Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • 3D Sound
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 40 inch, 46 inch, 55 inch
 • Micro Dimming Plus local dimming
 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • dual-core processor voor multitasking
 • Inclusief twee 3D brillen
 • 400Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 32 inch, 40 inch, 46 inch, 55 inch

De ES7000 serie maakt, zoals alle Samsung 3D TV’s, gebruik van de actieve 3D techniek en wordt met twee 3D brillen geleverd. Daarbij krijg je een speciale Smart Touch afstandsbediening waarmee je de TV middels een cursor of middels spraak kunt bedienen. Ook heeft Samsung de Smart Hub interface weer onder handen genomen en is deze vanaf nu in HD resolutie op je TV te bekijken.

Een compleet overzicht van de 2012 Samsung LCD TV line-up vind je in dit artikel.

Samsung ES7000 – design

Net als de ES800 serie is het design van de ES7000 serie bijzonder fraai en slank maar op dit punt wint de ES8000 serie het toch wel. De metal look geeft net dat beetje extra wanneer de TV aan de muur hangt en ook de voet staat net wat eleganter. Maar, ik kan me voorstellen dat dit verschil voor de meesten niet zo groot zal zijn en wellicht helemaal niet groot genoeg om het 200/300 euro prijsverschil te verantwoorden.

Net als bij de ES8000 serie valt ook meteen op dat de TV beschikt over een camera bovenop het frame. Daarnaast zit er een infrarood sensor en een microfoon in verwerkt zodat je Skype gesprekken kunt voeren en de TV middels gebaren kunt bedienen. Met de TV worden twee afstandsbedieningen geleverd; een normale afstandsbediening en de Smart Touch afstandsbediening. Op deze laatstgenoemde afstandsbediening vinden we een touchpad dat je kunt gebruiken als een touchpad dat je ook op menig laptop terugvindt. Dit maakt de navigatie binnen het Smart TV platform (applicaties) een stuk eenvoudiger en intuïtiever.

Samsung ES7000 – gebruiksgemak

Als we het over het gebruiksgemak hebben komen we natuurlijk niet onder de verschillende manieren om de TV te bedienen uit. Samsung heeft zich uitgeleefd op dit vlak en dat is te zien in de mogelijkheid om de TV middels de normale afstandsbediening, de Smart Touch afstandsbediening, middels bewegingen en middels spraak te bedienen. Net als bij de ES8000, de functies komen exact overeen, zijn de functies op de TV middels spraak en bewegingen te bedienen meer leuke extra’s dan echt functioneel.

De bediening met handbewegingen werkt helaas niet zo nauwkeurig als je zou verwachten en ook is het aantal mogelijke functies die je hiermee kunt uitvoeren beperkt. Bepaalde bewegingen worden verward met andere bewegingen en soms worden bewegingen helemaal niet herkend. Deze techniek moet simpelweg nog verder ontwikkeld worden voordat deze breed ingezet kan worden en de afstandsbediening (gedeeltelijk) kan vervangen. Maar, het is absoluut een leuke feature om eens te showen wanneer er vrienden over de vloer komen.

De spraakbediening is eenzelfde feature. Niet alle woorden worden herkend, bij veel omgevingsgeluid werkt het stroef en de hoeveelheid commands is niet groot. Een groot voordeel is overigens wel dat het spraakbediening gewoon in het Nederlands kan. Zo kun je tegen de TV zeggen “kanaal hoger” en vervolgens wordt het volgende kanaal ingeschakeld. Ook wordt de TV uitgeschakeld wanneer je “TV uit” zegt. Het is een leuke feature om te showen maar er de hele tijd mee werken kan frustrerend zijn. Wel kun je spraak en bewegingen combineren en wordt het geheel al eenvoudiger te bedienen. Met een beetje gewenning kun je een heel eind komen.

De bediening middels de Smart Touch Remote is wel echt een mooie functie met toegevoegde waarde. Het touchpad reageert snel op de invoer en een navigatie binnen menu’s en applicaties gaat ook daadwerkelijk soepeler en sneller. Dit is zeker een flinke verbetering ten opzichte van de links/rechts/boven/onder knoppen op een normale afstandsbediening. Overigens zit op de Smart Touch afstandsbediening ook een microfoon. Zo hoef je niet richting de TV te lopen wanneer er veel omgevingsgeluid is.

Samsung heeft wederom goed werk verricht kijkend naar het gebruiksgemak en de gebruiksvriendelijkheid van menu’s. Alles is zeer duidelijk opgebouwd, functies zijn snel terug te vinden en voor de gemiddelde gebruiker zal dit dan ook erg fijn zijn om mee te werken. Daarnaast kun je ook wanneer je meer van je TV verlangt goed uit de voeten via de geavanceerde instellingen. Kijkend naar het Smart TV platform en alles dat hier omheen hangt is Samsung een van de fabrikanten die ook aan een aantrekkelijk uiterlijk gedacht heeft. Alles ziet er zeer fraai uit, in hoge resolutie, en werkt zonder problemen.

Samsung ES7000 – features

Smart Interaction

Smart Interaction heb ik hierboven al grotendeels besproken. Dit is de samenvattende naam voor het bedienen van je TV middels spraak en bewegingen. Momenteel is het alleen mogelijk menufuncties, TV opties en de Smart Hub te bedienen middels deze functie. In een later stadium zal het ook mogelijk worden de functie binnen applicaties en games te gebruiken. De camera kan ook gebruikt worden voor gezichtsherkenning. Zo kan elk familielid een eigen Smart Hub account aanmaken, welke opgestart wordt wanneer de desbetreffende persoon voor de TV plaatsneemt.

Smart Evolution

Met deze TV ben je ook gelijk klaar voor wat er de komende jaren zal komen. Samsung heeft het model namelijk uitgerust met Smart Evolution, een functie waarmee de TV opgewaardeerd kan worden met nieuwe technieken die volgend jaar of het jaar daarop uitkomen. Wel geeft de fabrikant hierbij aan dat de hardware en software de upgrades moeten ‘toestaan’ dus je bent niet zeker van alle verbeteringen die je op bijvoorbeeld 2013 modellen gaat zien. De Smart Evolution Kit, waarmee je de TV kunt updaten, zal vanaf 2013 te koop zijn en kan aangesloten worden op onder meer modellen uit de ES7000 en ES8000 serie.

Smart Hub

Zoals ik al vaker aangegeven heb is de Samsung Smart Hub nog steeds het beste Smart TV platform dat je kunt vinden. Ben je dus echt fan van interactieve TV met applicaties en andere interessante features dan is Samsung de beste keuze. Groot voordeel is dat het huidige platform in hoge resolutie getoond wordt, iets dat het geheel een stuk aantrekkelijker maakt. Daarnaast biedt Samsung een grote hoeveelheid aan applicaties, zowel nationaal als internationaal, en is er dus voor iedereen wat interessants te vinden.

Een belangrijke vernieuwing wat betreft de Smart TV functies is de dual-core processor. Deze maakt het mogelijk te multitasken en snel te werken. Deze snelheidsverbetering is meteen zichtbaar wanneer je de Smart Hub opstart en applicaties gaat gebruiken.

AllShare Play

Samsungs nieuwe AllShare Play is ook een verbetering. Met 5 GB aan gratis opslagruimte kun je thuis en onderweg met AllShare Play multimediacontent van verschillende devices – zoals camera’s, smartphones, tablets en notebooks – uploaden naar de AllShare Cloud Server. Zo kun je content delen met familie en vrienden of zelfs andere personen in huis. Het delen van content met je familie gaat middels de Family Story functies. In dit artikel vind je hier een video en meer informatie over.

Samsung ES7000 beeldkwaliteit

Alle features die ik hierboven besproken heb komen exact overeen met de ES8000 modellen maar qua beeldkwaliteit zouden we wellicht verschillen kunnen gaan zien. Samsung geeft namelijk aan dat de local dimming techniek net wat anders is dat bij de ES8000 serie. Deze serie maakt gebruik van de Micro Dimming Ultimate variant, terwijl de ES7000 serie gebruikmaakt van de Micro Dimming Pro variant.

Wederom raad ik aan om de beeldmodus van de TV meteen te veranderen van ‘Dynamisc’ naar ‘Film’ aangezien dit de beeldkwaliteit in de basis al drastisch verbeterd. Natuurlijk is het verstandig om ook zelf wat geavanceerdere optimalisaties uit te voeren in de menu’s. De ES8000 serie had nogal een hard afgesteld backlight en dat is ook bij de ES7000 serie het geval. Stel de achtergrondverlichting dus wat naar beneden bij. Voor de rest heb ik de meeste beeldbewerkingsopties uitgezet en het beeld zo natuurlijk mogelijk gehouden. De ‘Dynamisch Contrast’ optie wil het beeld nog wel wat levendiger maken. In dit artikel vind je een uitleg over hoe je TV optimaal in te stellen met de basis instellingen. Mocht je het beeld nog beter willen afstellen kun je dit doen middels een kalibratie disc als de HDV Video Essentials Blu-ray disc.

Maar, laten we teruggaan naar de prestaties want die zijn natuurlijk zeer belangrijk. Ik had het al een beetje aan zien komen en daarom is het niet echt opvallend dat de ES7000 serie nauwelijks of niet onder doet voor de ES8000 serie. De local dimming techniek mag dan net wat anders zijn maar het verschil in contrast, uniformiteit, helderheid of zwartwaarden is zelfs voor het getrainde oog nauwelijks waar te nemen. De kans is zelfs aanwezig dat je het door het benoemen van het verschil ‘wilt’ gaan zien. Wanneer je het met meetapparaatuur gaat testen zul je vast en zeker minimale verschillen tegenkomen maar dat is iets wat de gemiddelde consument weinig zal boeien. Het is wat je met je blote ogen kunt zien en neem maar van mij aan dat dit verschil er daarom niet toe doet.

De ES7000 geeft dus net als de ES8000 een indrukwekkend plaatje maar heeft dus ook net als de ES8000 wat meer moeite met SD materiaal. Beelden die opgeschaald worden naar HD resolutie zijn iets doffer en lijken minder scherp. Kortom, het is een beetje plat. De kwaliteit is nog steeds boven gemiddeld maar als ik een punt van verbetering moet aanhalen zou dit het zijn.

De HD beeldkwaliteit vele malen beter en laat zien dat Samsung TV’s maakt die in de top 3 van elk verlanglijstje zouden moeten staan. De ES7000 biedt natuurgetrouwe beelden met een sublieme scherpte en weergave van detail. De zwartwaarden zijn indrukwekkend diep en het totaalplaatje is zeer dynamisch. Zelfs in 2D modus heb je het gevoel dat het beeld echt leeft. Daarbij is de motion handling zeer goed waardoor snelle beelden vloeiend weergegeven worden, iets wat van bijvoorbeeld bij sport van belang is.

Waar sommige LCD TV’s nog wel eens veel last kunnen hebben van een witte waas rondom lichtere objecten in een donkere (zwarte) omgeving heeft Samsung dit bij de ES7000 tot een minimum kunnen beperken. Je ziet nog steeds dat je te maken hebt met een LCD TV, hoe goed het ook is, want dat ‘lekken’ van licht is iets wat het kritische oog wel ziet, ook bij de randen van het display. Toch is over het algemeen het plaatje dat weergegeven wordt zeer indrukwekkend. Beelden zitten vol dynamiek en intense kleuren, maar vooral de haarscherpe weergave van details zorgt ervoor dat je diep in een film gezogen wordt.

3D weergave

Ook op het gebied van 3D doen de ES8000 en ES7000 nauwelijks voor elkaar onder, al lijkt het verschil wel iets groter. De ES8000 gaf namelijk een iets comfortabelere 3D ervaring aangezien er geen flikkering waarneembaar was. Dit was bij de ES700o wel (minimaal) het geval. Verder is de 3D ervaring natuurgetrouw, dynamisch, vol detail en met een echt ‘pop’ effect van objecten die naar je toe komen. Crosstalk is niet of nauwelijks waarneembaar.

Samsung heeft met de ES7000 wederom een zeer complete 3D TV neergezet die menig consument wellicht kan overtuigen om voor 3D te gaan. Er zijn bijna geen minpunten te vinden. Bijna, want er is er wel één. De nieuwe 3D brillen zijn een stuk lichter en smaller dan de modellen van vorig jaar en dat heeft één minpunt. Er komt namelijk veel licht door de zijkanten van de bril wat de 3D ervaring niet ten goede komt. ’s Avonds en wanneer de gordijnen dicht zijn is dat niet zo’n probleem, maar met veel licht in de kamer is dat toch iets wat kan irriteren.

Reflecties en kijkhoeken

op het gebied van reflecties weet de ES700o zich goed staan te te houden. Bij het TV kijken in daglicht heb je nauwelijks problemen met reflecties, mede door de hoge helderheid van het display. De kijkhoeken zijn niet optimaal aangezien je in een wat grotere hoek snel contrast verlies en dus ook kwaliteit.

Samsung ES7000 – audiokwaliteit

Qua audioweergave is er ten opzichte van de 2011 modellen weinig veranderd. Ja, het geluid klinkt iets rijker en voller maar een grote verbetering is het niet te noemen. Het blijft een flatscreen TV met speakers die ergens ingepropt zijn en dat is gewoon te horen. Bij het kijken van je dagelijkse soap of het nieuws zal het geen probleem zijn maar bij het kijken van een film is het toch aan te raden voor een home cinema systeem te gaan.

Samsung ES7000 – conclusie

Al met al kom ik als snel weer op de conclusie terecht die ik ook in de review van de ES8000 serie schreeft. De TV is zeer compleet wat betreft features en functies, en voor iemand die graag alles op zijn of haar TV heeft zijn de Samsung modellen dan ook ideaal. De SD weergave is iets waar nog verbeteringen doorgevoerd kunnen worden maar wat 3D en HD weergave betreft heb je met de ES7000 echt een topmodel in handen. Als het iets elegantere design van de ES8000 je niet zoveel boeit dan heb je voor 200/300 euro minder een prachtige TV.

Minpunten

 • Matige audiokwaliteit
 • Gemiddelde SD weergave
 • Matige kijkhoeken

Pluspunten

 • Indrukwekkend design
 • Zeer goede HD en 3D weergave
 • Beste Smart TV platform op de markt
3DTV Magazine
Beoordeling
9.010Martijn Chelproduct • Delen:

Reacties

 1. claude picchi
  09 juli, 2019 om 8:59

  Image top quality, smarthub really poor quality. I have it since 2011 and was never able to use it. it is updating its smarthub interface every day, it is really slow. today I loaded smart IP tv application, same sh…I paid that TV 1550€ in 2011 for its SmartHub, it is absolutly not smart.
  Worse case, in 2014, we try 4 times with the shop in Belgium to install the extra processor externally plugable on the back of the TV, it never works, the processor returned to samsung three times, we gave up the fourth time…TV image ok, SmartHub system a real crap. RGDS. cl. picchi. claude.picchi@skynet.be.

 2. Anna
  16 augustus, 2016 om 18:24

  Niet kopen. Ik heb dit tv gekocht in 2012. In 2015 moest ik een nieuwe scherm hebben, nu een jaar later is het weer kapot. Ik ga niet weer 350 euro betalen. Hij gaat eruit. En ik ga iets anders kopen. Maar geen Samsung

 3. Jan
  03 januari, 2014 om 16:57

  Mij valt op dat de ondertiteling niet helder is (zwarte scheurtjes rond de witte letters). Omdat in de winkel de tv’s niet zijn ingesteld op programma’s met ondertiteling, merk je dit pas na aanschaf. Wie heeft vergelijkbare ervaringen en eventuele oplossingen (bij instellingen beeld valt niets aan te passen). Ik kijk via een KPN glasvezelverbinding.

  gr.
  Jan

 4. Marko
  11 december, 2013 om 14:30

  Welke microfoon wordt er gebruikt bij het skypen? Die van de afstandsbediening of die van de tv. Op welke manier is de kwaliteit hiervan te verbeteren. Diegene waar ik mee skype heeft moeite met mij te verstaan, kwaliteit is slecht tot matig.

  Hoe kun je subtitels afspelen van DVD’s en bluy ray discs vanaf USB of een harddrive. Zijn de menu’s ook te openen? De knop subtitels op de afstandsbediening geeft altijd ‘not available’.

 5. Wesley van der Schans
  29 april, 2013 om 12:21

  hallo Martijn,

  Wij hebben sinds 27-4 de UE 46 ES 7000 aangeschaft, supermooie TV met haarscherpe beelden. maar mijn vraag ik krijg het geluid van de TV niet naar mijn vertsterker toe. ik heb de tulp stekkers in de TV en in me versterker gestoken. maar ik krijg het niet voor elkaar om het geluid over mijn versterker te krijgen. ik kan het niet in de handleiding of op internet vinden.

  groetjes wesley

 6. Hans Schmittmann
  06 april, 2013 om 14:42

  Hallo Martijn,

  Heb gisteren de nieuwe 7000 serie binnen gelijk Avatar 3 d gekeken beelden mooi, maar totaal geen beelden die de huiskamer inkomen viel mij heel erg tegen, heb laatst een demo van LG gezien in een winkel met sporten polsstok hoog springen en je moest gewoon bukken voor de postok heel gaaf, ver springen zand valt met bakken de tv uit, nu mijn vraag heb ik de instelling verkeerd of zit dit gewoon niet in de film Avatar.of moet ik mij tv anders afstellen,

  Alvast bedankt voor je ireactie. Grtjs Hans

  • Martijn Chel
   06 april, 2013 om 14:50

   Hoi Hans,
   Ik vind het persoonlijk een misvatting dat dingen uit de TV kunnen springen. Dit is simpelweg technisch onmogelijk aangezien iets niet verder dan de rand van de TV kan gaan. Binnen dat kader is het wel mogelijk dat iets op je af lijkt te komen. Daarbij moet gezegd worden dat de content die jij in de winkel gezien hebt puur gemaakt is om jou te overtuigen van het 3D effect. Echter is dit leuk voor een paar minuten maar is het voor een film en langere tijd kijken niet comfortabel, noch realistisch. Avatar is een van de betere 3D films dus je kunt er wel een beetje vanuit gaan dat dit ongeveer het 3D effect is dat je gemiddeld kan verwachten. Wel heeft je TV als het goed is nog wat 3D instellingen waarmee je de diepte kunt vergroten. Echter moet ik daarbij zeggen dat het snel minder comfortabel en realistisch wordt als je dit gebruikt.

   • hans schmittmann
    06 april, 2013 om 17:05

    Bedankt voor je snelle reactie, nog een vraagje, weet jij ook hoe ik mijn iPad 3 kan aanmelden met de 7000 serie televisie, is geloof ik all share moet ik dan een app hebben hiervoor of? Smart view heb ik al wel . En hoe kan ik mijn home cinema het best aansluiten op deze tv voor optimale werking ook voor een afstandsbediening deze is ook van Samsung HT- D6750W.

   • Martijn Chel
    06 april, 2013 om 19:14

    Volgens mij is daar inderdaad nog een app voor.
    Qua aansluiten zoveel mogelijk digitaal, liefst alles via HDMI.

 7. Joris
  05 april, 2013 om 0:38

  Deze tv lijkt me prima opvolger voor me 4 jaar oude 40 inch van Samsung.

  Maar deze tv is al tijdje uit. Hoe groot os de kans dat er snel een opvolger komt en deze nog in prijs gaat dalen??

  • Martijn Chel
   05 april, 2013 om 9:56

   Opvolgers zijn al bijna in Nederland. Zie hier;
   http://www.homecinemamagazine.nl/home-cinema-overzicht-2013/
   Ik denk dat de prijs niet veel verder zal dalen. Men stapt namelijk snel over naar de nieuwe modellen.

   • Joris
    05 april, 2013 om 10:03

    ja na wat tweakers bezoek zag ik ook al de opvolgers komen…

    Helaas ook net de cashback gemist, zou die ES7000 graag voor rond de 1000 euro willen krijgen…

    Hoe vaak heeft Samsung zo’n cashback?

    Verder zijn er volgens mij geen fabrikanten die een 46″ hebben die niet breder is dan 104,5 cm (mijn max ivm met tv kastje). Wel philips gezien maar slechte verhalen over snelheid software!

   • Martijn Chel
    05 april, 2013 om 20:43

    Die acties zijn er zo nu en dan, maar meestal wanneer een line-up al wat maanden oud is.

   • Joris
    06 april, 2013 om 16:53

    nou heb toch maar een heel andere keuze gemaakt, laatste 2013 model gepakt:

    UE46F8000 wat een ding zeg…

    nu aan het experimenteren met 3D via me XBMC speler, maar ik heb idee dat alle ondertitingen 3-4 dubbel te zien zijn??

    Dit lijkt me niks met gewenning te maken hebben?

   • Martijn Chel
    06 april, 2013 om 19:13

    Met bril op ook?
    Dat zou niet de bedoeling moeten zijn.

 8. Ton
  01 april, 2013 om 18:50

  Is het mogelijk in de 7000serie het beeld uit te zetten terwijl je luistert naar internet radio?

 9. Ed
  18 maart, 2013 om 14:25

  Hoi Martijn,
  Ik wil het volgende gaarne delen met anderen:

  Voor mijn Samsung UE 46ES7000 heb ik inmiddels ook een geweldige muurbeugel gevonden voor slechts € 124,95, een A-PEQ Plato 400, die de tv slechts 3,2 cm van de muur doet hangen, uitgeklapt zelfs 64 cm haalt, zeer netjes is afgewerkt en compleet met alle soorten bevestigingsmateriaal, behalve helaas voor de Samsung. Die 4 boutjes moest ik er apart bij kopen voor 2 euro 50 (als je ze er tenminste meteen bij bestelt) en dat vond ik alleen erg knullig. Ik wilde eerst een Vogels kopen, maar die was voor zo’n € 290,– dus een stuk duurder. Goed zoeken loont dus.
  Voor eventueel geïnteresseerden, hier moet je zijn: http://www.muurbeugel.nl/tv+muurbeugels/muurbeugels+43+-+%26gt%3B+inch/a-peq+plato400+muurbeugel+max___+55+inch+alleen+voor+led+televisies+zwart

  Hoop dat iemand er iets aan heeft.
  Ed.

  • Theo
   10 februari, 2015 om 11:35

   Goedemorgen Ed, wij hebben zojuist een Samsung H 7000 gekocht. Welke maat boutjes heb jij gebruikt?
   ( dikte en lengte ). Graag jouw info. B.v.d.

   Groet,
   Theo

 10. Jan
  18 maart, 2013 om 13:13

  Hallo Martijn. Heb de tv gekocht,prachtig ding.Alleen kan ik nergens vinden hoe je de ingebouwde camera op de juiste hoogte kan instellen.staat niet in de handleiding.zie aan de achterkant geen instel knop.Gr.

  • Ed
   18 maart, 2013 om 14:00

   Jan,
   Aan de achterzijde net onder de camera zelf zit een geribbeld “scroll” wieltje, daar kun je aan draaien om de camera verticaal in te regelen.

   • Jan
    19 maart, 2013 om 9:47

    Bedankt Ed,Inmiddels gevonden.Was eerst niet te zien door een tape die erover was geplakt.Dacht dat het er niet af mocht. Wel een knullig wieltje voor zo’n dure tv.Heb de sticker er maar weer opgeplakt anders zakt de camera weer in de oude positie terug.Gr.

 11. Jan
  08 maart, 2013 om 10:36

  Beste Martijn.Is deze TV aan te sluiten zonder externe decoder? Er blijkt een verschil in europese of Nederlandse tv te zitten.Er zit nogal een groot prijsverschil in de ziggo of Non ziggo versie,tot bijna 300 euro. Bij de non ziggo wordt gezegt dat je een losse decoder nodig hebt.Heeft dit nog invloed op de beeldkwaliteit? Groet Jan

  • Martijn Chel
   08 maart, 2013 om 10:41

   Beste Jan,
   De versie die ik had wel.
   Maar, een externe decoder zorgt niet voor een mindere beeldkwaliteit. Dat is exact hetzelfde, wellicht zelfs met meer mogelijkheden als een ingebouwde harddisk.

 12. Ed
  20 januari, 2013 om 14:17

  Beste Martijn,
  Ik heb bovenstaande review gelezen net als die van de ES8000. De vertwijfeling neemt alleen maar toe. Nu de keuze, want het prijsverschil voor het Nederlandse toestel bedraagt 200 euro, namelijk 1050 euro tegen 1250 euro (met de cash-back van Samsung).
  Ik weet dat ik natuurlijk zelf die keuze moet maken, maar is behoudens de andere randafwerking en voet, het verschil tussen de Pro local dimming en de Ultra local dimming dusdanig groot dat dit voor de gemiddelde kijker ook duidelijk zichtbaar is of moet je dan echt gaan speuren naar de verschillen. Wordt tv aanzienlijk mooier of worden films kijken duidelijk mooier weergegeven, is 3D daardoor beter.
  Ik zoek dus de doorslag in mijn afweging. Kun jij me die geven misschien, ik zou daarvoor je zeer erkentelijk zijn?
  Bij voorbaat dank.
  Mvg,
  Ed.

  • Martijn Chel
   20 januari, 2013 om 15:14

   Hoi Ed,
   Dat blijft zoals altijd erg persoonlijk, maar ik zou puur kijkend naar de beeldkwaliteit niet per se voor de ES8000 kiezen. De verschillen zijn niet dermate groot.

   • Ed
    20 januari, 2013 om 15:44

    Hoi Martijn,

    Bedankt voor je advies. Ik hoop ze in de winkel naast elkaar te kunnen bekijken en misschien het verschil te kunnen zien of niet en dan is het misschien nog afhankelijk van de individuele instelling van beide apparaten. Als het voor mij dan niet echt waarneembaar is, dan wordt het de ES7000 denk ik.
    enne, voor het verschil met de 8000 kan ik dan weer een mooie muurbeugel kopen of bij een blu-ray speler leggen.
    Nogmaals bedankt en fijn zondag verder.
    Mvg,
    Ed

  • Gerben
   23 januari, 2013 om 21:57

   Beste Ed,
   Ben benieuwd in welke winkel de ES7000 slechts 1050 euro kost. Zelfs met 250 euro cash-back kan ik ‘m nergens goedkoper vinden dan 1.179 euro. Hoor graag! Gr. Gerben

   • Ed
    24 januari, 2013 om 17:13

    Beste Gerben,
    Ik heb de tv vandaag opgehaald en 1299 euro betaald. Moet nu zelf de cashback bij Samsung terugvragen en dan kost deze UE 46ES7000 SXXN tv dus 1049,–.
    Het adres is:
    Electroplace bv
    Beijerlandselaan 79
    3074EC Rotterdam
    010-4853444
    http://www.electroplace.nl

    Hoop dat je hier iets aanhebt

 13. Hendruk
  10 januari, 2013 om 11:52

  heel fijn om te lezen.
  wij hebben een samsung 7000 serie gekocht, durfde bijna niet te lezen wat er allemaal over te zeggen was.
  maar ik denk dat we een goede keus hebben gemaakt.
  bedankt voor deze duidelijke informatie.
  vr.groet Hennie

 14. Hans Marijn
  02 januari, 2013 om 22:31

  Geweldig, alles wat ik weten wil….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.