Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Project Holodeck brengt 3D virtual reality gaming

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2012, 16:05 Categorie3D Gaming

Als je de Star Trak Holodecks helemaal geweldig vindt dan zal dit project je vast en zeker aanspreken. Een groep studenten aan de University of Southern California werkt namelijk aan de ontwikkeling van een ‘full-body’ 360 graden 3D virtual reality simulator. Dat is nogal een mond vol maar het komt er op neer dat je in een grote virtuele wereld kunt spelen terwijl je beweegt in een kleine fysieke ruimte.

Het project maakt gebruik van een speciale 105 graden headset die stereoscopisch 3D materiaal weergeeft. Een PlayStation Move controller zorgt voor de tracking data, terwijl een Razer Hydra Sixense motion controller de handbewegingen registreert. In onderstaande video wordt een demonstratie van de Wild Skies game getoond waarin twee spelers een vliegend schip besturen middels bewegingen en het uitvoeren van bepaalde gebaren.

De Project Holodeck virtual reality simulator bevindt zich momenteel nog in de kinderschoenen maar het team dat het project ontwikkeld heeft zou al in gesprek zijn met Microsoft en Disney Imagineering om het naar game consoles in de huiskamer te brengen.

Via: The Verge

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. Guido
  27 juli, 2012 om 0:43

  ja dat begrijp ik maar wat ik bedoel te zeggen is dat ze het spel dan helemaal overnieuw gemaakt moeten hebben aangezien die stukken die ze laten zien nooit speelbaar geweest zijn. Dus het gene wat ze laten zien is meer een voorbeeld van wat ooit mogelijk zal zijn dan een echte demo. oftewel ze springen slaan enzo maar wat in de lucht en hebben daar nu een filmpje van gemaakt en die stukjes gemonteerd daar tussen. Maar voor een holodek ben ik helemaal voor ben alleen van mening dat deze gasten dat nooit gaan maken.

  • Martijn Chel
   27 juli, 2012 om 0:49

   Ik snap je punt en het zou zomaar kunnen dat het gedeeltelijk fake is, maar het is een universiteit met reputatie en een aantal wetenschappelijke sites schreven er ook over dus ik geef ze het voordeel van de twijfel. Laten we hopen dat ze binnenkort een wat indrukwekkendere preview tonen dan.

 2. Guido
  25 juli, 2012 om 17:04

  Uhm volgens mij is dit een geintje…. Ik ken het spel en uhm wat je ziet zijn alleen maar cutscenes. Daar is gewoonlijk ook al niks speeelbaars aan enige wat je kan doen is start drukken om te skippen. Spel is een ala final fantasy achtig spel select fight etc.

  • Martijn Chel
   25 juli, 2012 om 17:19

   Het is ook nog maar een prototype he.. Je moet er niet heel veel verwachten qua game. Het draait om de techniek die gebruikt wordt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.