Project Holodeck brengt 3D virtual reality gaming

24 juli 2012 1 Minuut 4 Reacties
project-holodeck

Als je de Star Trak Holodecks helemaal geweldig vindt dan zal dit project je vast en zeker aanspreken. Een groep studenten aan de University of Southern California werkt namelijk aan de ontwikkeling van een 'full-body' 360 graden 3D virtual reality simulator. Dat is nogal een mond vol maar het komt er op neer dat je in een grote virtuele wereld kunt spelen terwijl je beweegt in een kleine fysieke ruimte.

Het project maakt gebruik van een speciale 105 graden headset die stereoscopisch 3D materiaal weergeeft. Een PlayStation Move controller zorgt voor de tracking data, terwijl een Razer Hydra Sixense motion controller de handbewegingen registreert. In onderstaande video wordt een demonstratie van de Wild Skies game getoond waarin twee spelers een vliegend schip besturen middels bewegingen en het uitvoeren van bepaalde gebaren.

De Project Holodeck virtual reality simulator bevindt zich momenteel nog in de kinderschoenen maar het team dat het project ontwikkeld heeft zou al in gesprek zijn met Microsoft en Disney Imagineering om het naar game consoles in de huiskamer te brengen.

Via: The Verge

Reacties (4)