Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Philips lanceert nieuwe DesignLine Edge TV’s

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2012, 19:40 Categorie3D lcd

De nieuwe joint venture van Philips en TPV uit Hong-Kong is rond en inmiddels zien we ook de eerste producten die hieruit voortvloeien verschijnen. TP Vision lanceert vandaag de nieuwe Philips DesignLine Edge serie. Deze nieuwe Smart TV serie is net als de voorgaande modellen vooral gericht op design en vormt volgens de fabrikant de ideale match met het hedendaagse interieur.

TP Vision wil zich middels het design onderscheiden van de massa. De modellen beschikken dan ook over een parelwitte behuizing en een helder glazen front dat uit één stuk glas vervaardigd is. Het geheel moet overkomen alsof de TV boven de voet zweeft. In combinatie met de nieuwste Smart TV mogelijkheden, de kijkervaring van Ambilight Spectra 2 en 3D prestaties biedt de serie een interessante mix van vorm en functie. De vandaag onthulde modellen zijn de grootste en dunste DesignLine TV’s tot nu toe. De modellen hebben een afmeting van 47 en 42 inch maar zijn slechts 3,5 cm dik. De lichteffecten van Ambilight Spectra 2 maken het design volgens de fabrikant helemaal af.

Philips DesignLine – Smart TV

De DesignLine Edge modellen zijn voorzien van de nieuwste Smart TV toepassingen. De ingebouwde Wifi interface sluit de TV’s draadloos aan op een lokaal netwerk of internet en opent de deur naar een wereld van digitale content. Een breed scala aan applicaties en diensten – zoals Video on Demand, catch-up TV en surfen op internet – is binnen handbereik via het nieuw vormgegeven Philips Smart TV beginscherm. Ook zijn de Philips DesignLine Edge TV’s voorzien van Pauze TV, USB Recording en Skype. De Philips MyRemote App tovert tablets en smartphones om tot een slimme afstandsbediening, waarmee door de elektronische programmagids (EPG) gebladerd kan worden. Met deze app kunnen ook foto’s en video’s met één simpele ‘swipe’ op de TV worden getoond.

 

Philips DesignLine – Beeldkwaliteit

De TV’s zijn voorzien van geavanceerde technieken als 600Hz Motion Rate Perfect voor zeer scherpe beeldweergave en Pixel Precise HD voor zeer gedetailleerde actiebeelden. Met 3D Depth Adjustment kun je het 3D effect 3D content naar eigen wens afstellen. Ook is er de mogelijkheid 2D materiaal naar 3D om te zetten. De Two Player Full Screen Gaming modus maakt het mogelijk om 2D games met z’n tweeën driedimensionaal in full screen te spelen.

De 119 cm (47”) en 107 cm (42”) DesignLine Edge TV’s zullen in het derde kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn in Europa en Rusland. De prijs is nog niet bekend.  • Delen:

Reacties

  1. peterpan
    18 juli, 2012 om 21:33

    Ben benieuwd naar deze lijn, vind Philips toch over het algemeen rustige mooie led-tjes produceren. Mooie kleuren en haarscherp maar toch een zo belangrijk rustig beeld. Niet dat overdreven scherpe “ïn your face” LED wat sommige andere merken voorschotelen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.