Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Display Nintendo 3DS XL zorgt voor beter 3D effect

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2012, 17:29 Categorie3D Gaming

Vorige maand onthulde Nintendo een grotere variant van gematigd populaire 3DS game console, de 3DS XL. Deze variant beschikt over flink groter display met een afmeting van 4.88 inch maar dat is niet het enige dat Nintendo aangepast heeft. Zo beschikt de draagbare game console over een nieuwe anti-glare coating die reflecties moet verminderen en is het 3D effect beter.

De originele Nintendo 3DS reduceerde reflecties tot 12 procent, het nieuwe display van de 3DS XL moet reflecties reduceren tot 3 procent. Deze techniek was al eerder beschikbaar maar kon door te hoge kosten nu pas geïmplementeerd worden. Door de verminderde reflecties en door het grotere display is volgens Nintendo het 3D effect ook intenser. De diepte die bij het spelen van 3D games of het kijken van 3D content ervaren wordt is bij de 3DS XL namelijk groter. De 3DS XL beschikt over een 4.88 inch display met een resolutie van 240 bij 800 pixels. Het touchscreen waarmee games bediend worden is 4.18 inch en heeft een resolutie van 240 bij 300 pixels.

De Nintendo 3DS XL is in Nederland te koop voor een prijs van 199,99 euro. Je hebt de keuze uit een rode, zwarte of witte variant. In dit artikel vind je een hands-on video van de Nintendo 3DS XL.

Bron: Engadget  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.