Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

BBC gelooft in 3D en gaat door met 3D uitzendingen

Geschreven door
Geplaatst op12 juli 2012, 19:02 Categorie3D uitzendingen

Als je 3D TV uitzendingen wilt bekijken dan is de BBC een van de beste opties. De omroep heeft de afgelopen tijd veel films en evenementen, waaronder Wimbledon, in de derde dimensie uitgezonden en brengt binnenkort de Olympische Spelen in 3D naar de huiskamer. Toch houdt het daar niet mee op want de BBC zal de komende maanden door blijven gaan met 3D uitzendingen.

Tijdens de Olympische Spelen zal de BCC de openings- en sluitingsceremonie en de 100 meter sprint bij de mannen live in 3D uitzenden. Overige wedstrijden worden wanneer er geen live wedstrijden plaatsvinden in 3D herhaald op BBC HD. Na de Olympische Spelen is het op het gebied van sport even stil maar dat betekent niet dat het op het gebied van 3D stil is. BBC’s hoofd van 3D, Kim Shillinglaw, zegt nog veel kansen op dit gebied te zien en wil 3D uitzendingen dan ook doorzetten.

Het eerstvolgende 3D-wapenfeit is de uitzending van Planet Dinosaur eind augustus. Daarna zendt de omroep op 8 september The Last Night of the Proms uit. Alle 3D programma’s, films en series worden door de BBC uitgezonden op het BBC HD kanaal. Dat houdt in dat ook veel Nederlanders met een digitale TV pakket deze content in de derde dimensie kunnen bekijken. Daarnaast is het mogelijk BBC HD via de Astra satelliet te ontvangen.

Mocht je liever naar de radio luisteren dan naar de TV kijken dan kun je binnenkort toch van een extra dimensie genieten. De BBC is namelijk aan het werk om 3D Radio naar de huiskamer te brengen.

3D uitzendingen

Meer informatie over 3D programma’s, films en andere content, en welke zenders in Nederland materiaal in de derde dimensie uitzenden vind je in dit artikel.

Bron: TotaalTV

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.