Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Wimbledon 2012 wederom in 3D uitgezonden

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2012, 17:16 Categorie3D uitzendingen

Hoewel het vorig jaar geen groot succes was werken Sony en de Engelse BBC dit jaar weer samen aan de 3D uitzendingen vanaf Wimbledon. Daarbij wordt het aantal wedstrijden dat in 3D uitgezonden wordt uitgebreid. Vorig jaar werd alleen de halve finale en finale bij de mannen in 3D uitgezonden, dit jaar worden daar de wedstrijden van de vrouwen aan toegevoegd.

Sony, het bedrijf dat de faciliteiten en apparatuur voor de 3D opnamen verzorgt, heeft zich voor dit jaar en volgend jaar aan het tennistoernooi verbonden. Met zes 3D camera’s zullen de verrichtingen van de spelers dit jaar gevolgd worden. In de UK zal de BBC (HD) de 3D wedstrijden uitzenden. Buiten de UK hebben momenteel onder meer het Japanse WowWow, Sky Deutschland, Sky Italia en het Tennis Channel bevestigd verslag te doen in 3D.

Als je in Nederland naar Wimbledon in 3D wilt kijken dan zul je toegang moeten krijgen tot de BBC HD zender. Via de Astra 2D-satelliet kun je de zender ontvangen en daarbij geven onder meer Glashart Media en KPN Interactie TV de zender door via ipt. Kabelmaatschappijen UPC en Caiway hebben BBC HD reeds in hun pakketten zitten. Vanzelfsprekend heb je voor het bekijken van 3D materiaal wel een 3D TV en 3D brillen nodig.

 • Delen:

Reacties

 1. P.Beckers
  02 juli, 2012 om 19:28

  Ik heb de hele tv guide van de BBC doorgeploegd,maar kan er niets terug vinden,niet op BBC-HD en niet op BBC-ONE-HD.

 2. Ruben
  27 juni, 2012 om 14:47

  Ziggo beschikt ook over BBC HD. Als je het Plus of Extra pakket hebt zit deze op kanaal 605. Kun je dus mooi Wimbledon in 3D bekijken, mits een toestel en brillen uiteraard.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.