Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Video: Welke 3D technieken zijn er en hoe werkt 3D zonder bril?

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2012, 13:40 Categorie3D video

We hebben zelf al enkele interessante informatiepagina’s opgezet waarin de verschillende 3D technieken uitgelegd worden, maar met deze video is het nog eenvoudiger te begrijpen. Sharp Labs Europe research supervisor Jonathan Mather werkt al jaren aan de ontwikkeling van 3D displays en toont hoe de bril-vrije (autostereoscopische) 3D techniek exact werkt.

Volgens Mather is de bril-vrije 3D techniek in de basis een zeer simpele techniek maar is het afstemmen op meerdere kijkhoeken en meerdere gebruikers de lastige kant van het verhaal. Hiervoor worden momenteel technieken als head-tracking (volgen van het hoofd) ontwikkeld. Dit zien we bijvoorbeeld terug in Toshiba’s nieuwe 55ZL2 bril-vrije 3D TV en de Nintendo 3DS.

Het ultieme doel van Mather is om binnen 40 jaar de eerste hologram displays te produceren die beelden tonen welke niet te onderscheiden zijn van de werkelijkheid.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.