Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony legt de focus niet meer op 3D gaming

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2012, 17:28 Categorie3D Gaming

Sony is één van de fabrikanten die groot voorstander is van 3D en dan vooral van het spelen van 3D games. De PlayStation 3 was nagenoeg gelijk compatibel met 3D en gaf Sony dus een groot platform om 3D uit te rollen. De fabrikant beweerde zelfs dat 3D gaming makkelijker maakt. Toch heeft de fabrikant besloten de focus van 3D gaming af te halen en het vooral te zien als een leuke extra feature.

Sony lanceerde eind vorig jaar haar eigen 3D monitor die speciaal ontwikkeld was voor de Playstation 3D. Deze monitor zou, in combinatie met een groot aantal 3D games, de derde dimensie een boost moeten geven wat gaming betreft. Toch heeft het niet helemaal zo mogen zijn en dat was terug te zien tijdens de persconferentie die Sony tijdens de E3 gaming beurs gaf. Er werd namelijk niet of nauwelijks over 3D gesproken.

Volgens de fabrikant is de reden hiervoor dat de focus van 3D afgehaald is en daarbij is het niets nieuws meer. We kennen het inmiddels en daarom wordt de aandacht gevestigd op nieuwe technieken en games. Toch geeft Sony 3D niet op. Er komen weer een aantal grote 3D titels uit en het blijft een belangrijk aspect van de gaming-ervaring. De aandacht wordt alleen verschoven naar games waar 3D ook echt toegevoegde waarde heeft voor de ervaring.

“Bij 3D games zien we hetzelfde idee terug als bij 3D films. Soms heb je zin in een 3D film of draait er toevallig een wanneer je naar de bioscoop gaat. Hetzelfde geldt voor games, het is maar net waar je op dat moment zin in hebt,” aldus Sony.

Bron: Examiner

 • Delen:

Reacties

 1. Leo Klee
  17 augustus, 2012 om 0:38

  Beste Martijn Chel,
  Is een Blu-Ray™ 3D via een Playstation™ 3 even mooi/snel als op een normale Blu-Ray™ 3D Speler?
  Ik ben aan het twijfelen tussen een PS3 of een 3D Speler.

  • Martijn Chel
   17 augustus, 2012 om 17:33

   Er zijn altijd verschillen qua kwaliteit, net als met elk product. Als je de betere spelers zoekt kun je oa bij Panasonic terecht.
   De PS3 speelt alles overigens wel gewoon goed af.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.