Sony legt de focus niet meer op 3D gaming

08 juni 2012 1 Minuut 2 Reacties
Sony-PS3-monitor

Sony is één van de fabrikanten die groot voorstander is van 3D en dan vooral van het spelen van 3D games. De PlayStation 3 was nagenoeg gelijk compatibel met 3D en gaf Sony dus een groot platform om 3D uit te rollen. De fabrikant beweerde zelfs dat 3D gaming makkelijker maakt. Toch heeft de fabrikant besloten de focus van 3D gaming af te halen en het vooral te zien als een leuke extra feature.

Sony lanceerde eind vorig jaar haar eigen 3D monitor die speciaal ontwikkeld was voor de Playstation 3D. Deze monitor zou, in combinatie met een groot aantal 3D games, de derde dimensie een boost moeten geven wat gaming betreft. Toch heeft het niet helemaal zo mogen zijn en dat was terug te zien tijdens de persconferentie die Sony tijdens de E3 gaming beurs gaf. Er werd namelijk niet of nauwelijks over 3D gesproken.

Volgens de fabrikant is de reden hiervoor dat de focus van 3D afgehaald is en daarbij is het niets nieuws meer. We kennen het inmiddels en daarom wordt de aandacht gevestigd op nieuwe technieken en games. Toch geeft Sony 3D niet op. Er komen weer een aantal grote 3D titels uit en het blijft een belangrijk aspect van de gaming-ervaring. De aandacht wordt alleen verschoven naar games waar 3D ook echt toegevoegde waarde heeft voor de ervaring.

“Bij 3D games zien we hetzelfde idee terug als bij 3D films. Soms heb je zin in een 3D film of draait er toevallig een wanneer je naar de bioscoop gaat. Hetzelfde geldt voor games, het is maar net waar je op dat moment zin in hebt,” aldus Sony.

Bron: Examiner

Reacties (2)