Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Nieuwe techniek kan in realtime een 3D model van normale foto’s maken

Geschreven door
Geplaatst op20 juni 2012, 14:22 Categorie3D Software

Het is al langere tijd mogelijk om middels een foto’s die op een speciale manier en in een speciale hoek gemaakt zijn een 3D model te maken, maar door dure technieken en lastige processen was het niet interessant en niet echt indrukwekkend. Japanse onderzoekers aan de Tokyo Institute of Technology hebben nu een systeem ontwikkeld waarmee het vele malen eenvoudiger kan.

Zoals in onderstaande video wordt uitgelegd is alles dat je nodig hebt een normale camera die foto’s in JPEG formaat kan maken, een draadloze verbinding (middels een Eye-Fi SD card) met je PC en de software die het 3D model vormt. De foto’s kunnen vanuit elke willekeurige positie gemaakt worden, de software zorgt ervoor dat alles netjes in elkaar gepast wordt. Het mooie is dat dit nagenoeg realtime gebeurt en je dus meteen een 3D model van je foto’s ziet ontstaan.

Het systeem is onder meer ontwikkeld voor het snel in kaart kunnen brengen van een omgeving maar in de toekomst zou het zomaar een leuk programma op je computer kunnen zijn.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.