Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Kleine kans op Olympische Spelen in 3D

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2012, 16:39 Categorie3D uitzendingen

De kans wordt steeds kleiner dat Nederlandse kabelbedrijven de Olympische Spelen in 3D gaan uitzenden. TotaalTV weet te melden dat Eurosport en de NOS bezig zijn met het kijken naar de mogelijkheden maar dat er voorlopig nog geen uitsluitsel is over de 3D uitzendingen.

De NOS zou, als het doorgaat, puur de belangrijkste sportwedstrijden tijdens de Olympische Spelen willen uitzenden. Of dit doorgaat is afhankelijk van de kabelbedrijven. Zij moeten namelijk deze beelden in 3D naar de huiskamers brengen en als zij hier niet voor kiezen is het voor de NOS niet interessant om de beelden aan te kopen.

Eurosport heeft het tijdens de Olympische Spelen het tijdelijke Eurosport 3D kanaal weer beschikbaar maar tot nu toe zijn er nog geen plannen voor de doorgifte in Nederland. Eurosport 3D wordt al zeker in onder meer Engeland en Scandinavische landen getoond maar volgens Eurosport Benelux directeur Danny Menken zal Nederland waarschijnlijk overgeslagen worden. De reden hiervoor is dat Nederland volgens Menken niet zo open staat voor 3D als andere landen.

Het probleem ligt volgens TotaalTV in het feit dat er na de Olympische Spelen geen verdere 3D programmering is. Daarnaast moet er door de kabelbedrijven betaald worden voor tijdelijke 3D kanalen als Eurosport 3D, wat meestal niet doorberekend kan worden aan de consument.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.