Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

ITU doet aanbeveling voor nieuwe 3DTV standaard

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2012, 13:44 Categorie3D lcd

Eerder deze week deed de International Telecommunication Union (ITU) al een aanbeveling voor een nieuwe Ultra HD standaard waar de 4K en 8K resoluties onder moeten gaan vallen, maar daarnaast doet de organisatie een poging om een nieuwe 3DTV standaard op te zetten voor 3D TV productie en distributie.

De nieuwe 3DTV standaard moet ervoor zorgen dat de productie en distributie van 3D TV content op elkaar afgestemd worden, dat de kwaliteit is zoals men beloofd en dat de kijk-ervaring comfortabel is. Daarnaast stelt de organisatie diverse methoden voor beeldkwaliteit, de 3D diepte en het comfort niveau te evalueren. Ook wordt er al gekeken naar autostereoscopische (zonder bril) 3D weergave, iets waar fabrikanten nu nog veel problemen mee hebben. Dit alles moet leiden tot een optimale 3D ervaring voor consumenten.

Volgens ITU moet de implementatie van de nieuwe standaard zorgen voor duidelijke richtlijnen voor productiebedrijven en distributeurs, wat uiteindelijk weer moet zorgen voor verdere ontwikkeling en een snellere acceptatie van 3D. In onderstaande video legt Christoph Dosch uit wat de ITU met de nieuwe standaarden wil bereiken.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.