Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

‘In 2016 is 41 procent van de Europese huishoudens klaar voor 3D’

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2012, 16:53 Categorie3D Blu-ray

De acceptatie van 3D verloopt nog steeds zeer traag met als belangrijkste oorzaken het gebrek aan interessant content en het ontbreken van betaalbare en kwalitatief hoogwaardige bril-vrije 3D TV’s. Aan het laatstgenoemde probleem kunnen we momenteel vrij weinig doen aangezien de techniek nog in de kinderschoenen staat maar het aanbod van 3D content zal snel groeien.

De analisten van het Amerikaanse Futuresource Consulting verwachten dat het aantal interessante 3D Blu-ray discs de komende tijd hard zal groeien en ervoor zal zorgen dat de interesse in 3D (TV’s) stijgt. Het onderzoeksbureau verwacht dat er in 2013 meer dan 300 high-end 3D Blu-ray titels te koop zijn. Vorig jaar werden er in totaal 3 miljoen Blu-ray discs verkocht in Europa, waarvan 5 procent een 3D Blu-ray disc was. De verwachting is dat dit percentage dit jaar op 11 procent ligt en in 2016 zal stijgen naar 35 procent.

Afgelopen jaar waren in West Europa 3.1 miljoen huishoudens ‘3D Blu-ray ready’ (huishoudens met een 3D TV en een 3D Blu-ray spelers of PlayStation 3). Volgens de analisten zal 41 procent van de huishoudens in 2016 volledig klaar zijn voor 3D. Hopelijk kunnen we tegen die tijd ook de eerste betaalbare en kwalitatief hoogwaardige autostereoscopische (bril-vrije) 3D TV’s tegemoet zien.

Bron: 3Dfocus

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.