Dimenco lanceert nieuwe bril-vrije 3D display technologie

04 juni 2012 1 Minuut 2 Reacties
autostereoscopisch-3d

Het Nederlandse bedrijf Dimenco, onderdeel van Philips, heeft laten weten een nieuwe techniek ontwikkeld te hebben die verschillende problemen van de bril-vrije 3D techniek (autostereoscopisch 3D) moet verhelpen. De techniek gaat onder de naam 'Clear view' en moet gebruikt leiden tot hoge kwaliteit bril-vrije 3D displays.

Verschillende fabrikanten, waaronder Toshiba en Philips, hebben al bril-vrije 3D displays op de markt gebracht welke allemaal te hadden met dezelfde problemen. Zo moet er ingeleverd worden op de helderheid, het contrast en het aantal kijkhoeken. Zo kun je maar vanuit een beperkt aantal hoeken naar het 3D beeld kijken. Volgens Dimenco moet de Clear View technologie deze problemen verhelpen en zorgen voor minder crosstalk middels een uniek lens-design en productieproces.

Dimenco Clear View technology reflects how Dimenco is pushing the limits of innovation in the glasses-free 3D domain” said Bas Böggemann COO of Dimenco. “The optimal 3D performance is based on the strong interaction between lens design, panel and manufacturing process. With the DCV technology we have taken the 3D experience to the next level.

Dimenco zal de nieuwe techniek deze week demonstreren en de verwachting is dat snel een aantal fabrikanten een licentie af zullen nemen voor het gebruik in bril-vrije 3D producten. Het bedrijf verkoopt zelf al 3D displays die van deze techniek gebruikmaken maar deze zijn vooral gericht op de zakelijke markt.

Eerder deze maand verscheen er ook al een bericht over een nieuwe techniek die het verlies aan resolutie van bril-vrije 3D displays weg moet nemen. Ook Dolby en Philips werken samen aan de Dolby 3D techniek voor een verbeterde bril-vrije 3D weergave. Langzaam maar zeker komen we steeds dichterbij een optimale vervanger voor de huidige 3D techniek.

Bron: Dimenco

Reacties (2)