Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

De 5 beste 3D TV’s van dit moment (zomer 2012)

Geschreven door
Geplaatst op27 juni 2012, 15:25 Categorie3D lcd

We krijgen vaak de vraag wat nu de beste 3D TV, LCD TV, plasma TV of Blu-ray speler is en om deze reden maken we voortaan een aantal keer per jaar top 5 van deze productgroepen. De top 5 plasma TV’s en LCD TV’s vind je een dezer dagen op HomecinemaMagazine.nl, hier bespreken we de vijf beste 3D TV’s die je momenteel kunt kopen, zowel plasma als LCD.

Deze top 5 is samengesteld door te kijken naar onze eigen reviews, reviews van andere hoog aangeschreven websites en beoordelingen van consumenten. Wil je alle reviews die we tot op heden gemaakt hebben teruglezen? Neem dan een kijkje in ons review archief.

1. Panasonic TX-P50VT50

Panasonic is een van de weinige fabrikanten die nog aandacht besteed aan plasma maar dat neemt niet weg dat de producten die Panasonic op de markt brengt van hoge kwaliteit zijn. Panasonic weet met de VT50 serie de beste 3D TV van dit moment neer te zetten, vooral kijkend naar de zeer goede beeldkwaliteit met extreem diepe zwartwaarden. Daarbij is de 3D ervaring zeer comfortabel zonder crosstalk problemen. Panasonic heeft dit jaar de 3D brillen nog lichter en comfortabeler gemaakt waardoor het verschil in brillen ten opzichte van passief 3D steeds kleiner wordt.

De Panasonic VT50 serie modellen beschikken onder meer over THX certificering, het Viera Connect Smart TV platform, de mogelijkheid om USB opnamen te maken, een Touchpad afstandsbediening, de Smart Viera Engine Pro, een ingebouwde web browser, een One-sheet-of-glass design, 2D naar 3D conversie en Dual Core Pro4 Processor. De serie bestaat uit een 50 inch, een 55 inch en een 65 inch model.

Lees de review van de Panasonic TX-P50VT50.2. Samsung UE55ES8000

Net als Panasonic maakt Samsung gebruik van de actieve 3D techniek en ook heeft Samsung de brillen dit jaar weer een stuk slanker en lichter weten te maken. De 3D weergave op de 55 inch ES8000, het topmodel van dit jaar, is zeer overtuigend en vooral ook comfortabel. De TV heeft geen last van flikkeringen in het beeld en crosstalk is een probleem dat tot het verleden behoort. Daarnaast biedt de ES8000 een sublieme beeldkwaliteit die het model bijna op hetzelfde niveau als dat van de Panasonic VT50 serie zet.

De Samsung ES8000 serie modellen beschikken onder meer over Samsung’s Smart Evolution techniek om de TV drie jaar up-to-date te houden, Samsung’s Smart Interaction techniek om de TV te bedienen middels spraak of bewegingen, het Samsung Smart TV platform met ingebouwde web browser, AllShare voor het delen van bestanden en de mogelijkheid om de TV middels een applicatie te bedienen. De serie bestaat uit een 40 inch, 46 inch, 55 inch en een 65 inch model.

Lees de review van de Samsung UE55ES8000.3. LG 55LM960V

LG heeft dit jaar heel wat nieuwe modellen gelanceerd met als vlaggenschip de LM960V serie. Dit model biedt net als bovenstaande modellen een indrukwekkende beeldkwaliteit maar verschilt op het gebied van 3D weergave. LG is namelijk groot voorstander van passief 3D. Afgezien van de verschillen in 3D brillen en resolutie biedt passief 3D een zeer comfortabele kijk-ervaring die voor de gemiddelde consument wellicht interessanter is dan actief 3D. Daarbij zijn de 3D brillen natuurlijk een stuk goedkoper zodat je met de hele familie naar 3D content kunt kijken.

De LG LM960V serie beschikt onder meer over Nano Full LEd achtergrondverlichting met local dimming, de passieve Cinema 3D techniek met vier 3D brillen, 2D naar 3D conversie, LG’s Smart TV platform, de Magic Remote afstandsbediening, een L9 dual-core processor voor multitasking en drie USB poorten. De serie bestaat uit een 47 inch en een 55 inch model.

Lees meer informatie over de LG 55LM960V.

4. Samsung PS51E8000

Samsung richt zich ook dit jaar zowel op plasma als op LCD. Met de ES8000 heeft de fabrikant al een indrukwekkend model weten neer te zetten maar de E8000 plasma variant doet hier nauwelijks voor onder. Kijkend naar de 3D weergave en beeldkwaliteit is de E8000 serie absoluut van hoge kwaliteit. Daarbij ligt de prijs op een aantrekkelijk niveau en krijg je behoorlijk wat extra Smart features meegeleverd.

De Samsung E8000 serie modellen beschikken onder meer over Samsung’s Smart Evolution techniek om de TV drie jaar up-to-date te houden, Samsung’s Smart Interaction techniek om de TV te bedienen middels spraak of bewegingen, het Samsung Smart TV platform met ingebouwde web browser, AllShare voor het delen van bestanden en de mogelijkheid om de TV middels een applicatie te bedienen. De serie bestaat uit een 51 inch en een 64 inch model.

Lees meer informatie over de Samsung PS51E8000.

5. Panasonic TX-P50GT50

Panasonic heeft niet één maar twee TV’s in de top 5 staan en de reden hiervoor is dat de GT50 nagenoeg dezelfde beeldkwaliteit biedt als de VT50 maar het moet doen met een aantal features minder. De GT50 biedt net wat mindere zwartwaarden dan de VT50 serie maar ligt qua beeldkwaliteit absoluut op hetzelfde niveau als de modellen die op nummer 2 en 3 staan. Wanneer je geen  Touchpad afstandsbediening en een wat minder elegant design dan biedt de GT50 serie absoluut topkwaliteit. Helaas moeten de 3D brillen wel los aangeschaft worden.

De Panasonic GT50 serie modellen beschikken onder meer over THX certificering, het Viera Connect Smart TV platform, de mogelijkheid om USB opnamen te maken, de Smart Viera Engine Pro, een ingebouwde web browser, 2D naar 3D conversie, SFccc Calibration Mode met Advanced Calibration en Dual Core Pro4 Processor. De serie bestaat uit een 42 inch en een 50 inch model.

Lees de review van de Panasonic TX-P50GT50.

 • Delen:

Reacties

 1. Kootje70
  23 juni, 2013 om 14:40

  Wordt het niet eens tijd om deze lijst aan te passen?

 2. waskracht1
  28 juni, 2012 om 21:05

  Komt er ook een top 5 van beste TV algemeen?
  Zou ik persoonlijk ook wel naar benieuwd zijn…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.