Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

BBC werkt aan 3D radio

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2012, 16:30 Categorie3D Nieuws

Wie dacht dat 3D alleen voor TV’s was heeft het mis. De Engelse BBC werkt namelijk aan een techniek die voor 3D radio moet zorgen. Het gaat om een nieuwe techniek voor radio uitzendingen die ervoor moet zorgen dat je net zoals bij een 3D TV in de actie ondergedompeld wordt en dus ‘dieper’ in de uitzending komt te zitten.

De BBC wil met dit project bereiken dat luisteraars door de audio een uitzending beleven alsof ze erbij zijn en het rondom de luisteraar gebeurt. De techniek maakt gebruik van “psychoakoestische” elementen om onze hersenen te laten denken dat we audio van boven, onderen, links, rechts, voor en achteren horen komen. Toch is de techniek niet voor alle uitzendingen geschikt. De BBC richt zich vooral op concerten en sportevenementen.

Het mooie is dat er volgens de BBC geen nieuwe apparatuur gekocht hoeft te worden om 3D radio uitzendingen te beluisteren. Er zou puur gebruik worden gemaakt van de stereo speakers die zich al in de meeste systemen bevinden. Het duurt nog even voordat de techniek daadwerkelijk uitgerold wordt aangezien er rekening gehouden moet worden met de producten die de audio weergeven zoals speakers, koptelefoons en wellicht ook mobiele apparaten.

Bron: Telegraph

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.