Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3D Air Touch: Interactieve, zwevende 3D objecten

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2012, 19:54 Categorie3D tv's

Het 3D dat we nu kennen is nog maar het begin van de derde dimensie. Om uiteindelijk bij hologrammen uit te komen moeten er technieken als 3D Air Touch ontwikkeld worden. Tijdens de Display Taiwan beurs in Shanghai toonde het bedrijf ITRI haar Floating Image Interactive 3D technologie, ook 3D Air Touch genoemd. Hiermee kunnen interactieve en zwevende 3D objecten weergegeven worden.

In onderstaande video van Netbooknews wordt de techniek getoond. Het is lastig te zien omdat je een 3D beeld in 2D wilt weergeven maar de draak in de video wordt in 3D ,middels een autostereoscopisch display en optisch projectie systeem, weergegeven waardoor deze boven het display lijkt te zweven. Vervolgens is het mogelijk om het object met je handen in een bepaalde richting te sturen. De techniek bevindt zich nog in een vroeg stadium maar we zijn dus weer een stapje dichterbij het 3D waar we allemaal op wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.