Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Pioneer lanceert BDP-150 3D Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2012, 15:16 Categorie3D Blu-ray

Pioneer lanceert een nieuwe 3D Blu-ray speler die niet alleen gericht is op het weergeven van 3D materiaal maar ook op het eenvoudig afspelen van content die op je smartphone of tablet staat. De BDP-150 beschikt verder over draadloze verbindingsmogelijkheden, streaming van beeld en geluid van YouTube en toegang tot fotoalbums op Picasa.

De Pioneer BDP-150 beschikt over een ethernetpoort en kan daarnaast via de optionele Pioneer AS WL300 (een draadloze LAN-adapter) eenvoudig geïntegreerd worden in een draadloos thuisnetwerk. Op deze manier krijg je online toegang tot een grote hoeveelheid extra content. Daarbij beschikt de speler over DLNA, zodat je geluidsbestanden, filmpjes en foto’s kunt afspelen of bekijken van op een netwerk Mac, -PC of mediaserver. Ook content op een smartphone of tablet kun je via het mobiele toestel zelf naar de speler sturen.

De BDP-150 kan Blu-ray Discs, DVD’s, CD’s en SACD’s afspelen. Bovendien is hij compatibel met de meest gangbare beeldformaten, zoals 3gp (specifiek voor smartphones), Flash video, DivX, DivX Plus HD en MKV. Al deze bestandtypes kunnen eveneens worden afgespeeld via een USB en van een computer of server. Ook op geluidsvlak worden de belangrijkste formaten ondersteund, zoals WMA, MP3, AAC en FLAC.

Wanneer je deze Blu-ray speler via HDMI aansluit op een van de recente Pioneer AV receivers wordt er nog wat extra waarde toegevoegd. Sound Retriever Link en Stream Smoother Link sturen de relevante geluids- en beeldgegevens van de bron door en stellen een compatibele Pioneer AV receiver in staat om deze functie te activeren. De Sound Retriever optie verbetert volgens Pioneer gecomprimeerde geluidsbestanden door ontbrekende data te herstellen. Stream Smoother moet de gecomprimeerde videobestanden naar een hoger niveau tillen, met meer gedetailleerde en fijnere beelden als resultaat. De Stream Smoother technologie komt van pas bij videobestanden met een lage bitrate, die oorspronkelijk bedoeld waren voor kleine schermen zoals smartphones.

Met de Pioneer iControlAV2012 App kun je de Blu-ray spelers met je smartphone bedienen. Zo kun je menu’s openen, de cursor besturen en standaardbedieningen uitvoeren, zoals afspelen, stoppen, vooruitspoelen en terugspoelen. De applicatie is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android gebruikers.

De BDP-150 Blu-rayspeler is te koop vanaf juni 2012 voor een adviesprijs van 199 euro.  • Delen:

Reacties

  1. Jurrien
    23 juli, 2012 om 11:39

    Heb nu de derde speler Pioneer BDP-150, geen cd of sacd disc speelt hij normaal af, een originele of copy’s maakt niet uit. Hij speelt 3 x het zelde nummer of slaat gewoon een nummer over blijft haken in een nummer. Kortom een waardeloze speler.
    Ruil hem nu maar om voor een heul ander merk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.