Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

OLED TV’s met Dual View: Samen kijken naar verschillende programma’s

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2012, 19:03 Categorie3D Software

We hebben de Dual View functie al wel vaker voorbij zien komen toch is het een interessante feature om nog even bij stil te staan. De nieuwe OLED modellen van Samsung en LG krijgen namelijk de mogelijkheid om twee aparte TV programma’s tegelijkertijd weer te geven aan twee verschillende personen.

Op zich is deze techniek niet helemaal nieuw. Je kunt namelijk met diverse 3D TV’s van onder meer Samsung, LG en Philips fullscreen gamen wanneer je met twee spelers speelt, het Dual Play principe. Beide spelers krijgen dan een fullscreen beeld, waar je vroeger nog moest werken met een splitscreen beeld. De 3D techniek maakt dit mogelijk aangezien er al twee verschillende beelden weergegeven moeten worden, één voor het linker oog en één voor het rechter oog. Deze kun je dus ook invullen met een heel ander beeld van een ander kanaal. Zo kan de ene persoon een film kijken terwijl de andere persoon een voetbalwedstrijd kijkt. Dit is exact wat Samsung en LG willen gaan doen.

Toch zit er natuurlijk weer verschil tussen de techniek die Samsung gebruikt en de techniek die LG gebruikt. Samsung blijft namelijk vasthouden aan de actieve 3D techniek met de duurdere 3D brillen terwijl LG absoluut alleen de passieve 3D techniek met de goedkope en lichte brillen blijft gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de Dual View functie ook van de desbetreffende techniek gebruikmaakt. Ook zit er een kleine maar aan want als je Dual View kunt gebruiken dan wil je natuurlijk ook Dual Sound hebben. Samsung heeft hier eerder al een oplossing voor getoond in de vorm van kleine speakers in de bril.

Samsung’s OLED TV wordt ergens eind dit jaar op de markt verwacht voor een indrukwekkende prijs van 9.000 dollar. LG’s OLED TV wordt waarschijnlijk voor de zomer nog gelanceerd en zal naar verwachting 1.000 dollar goedkoper zijn. Kortom, Dual View op een OLED TV zal voor de meesten onder ons voorlopig nog niet haalbaar zijn.

Meer over OLED TV’s en de verschillen tussen LED en OLED kun je lezen in dit artikel.

Bron: Smarthouse

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.