Fox gaat toch groot aantal films naar 3D converteren

30 mei 2012 1 Minuut 1 Reacties
i-robot-3d

Filmstudio Fox heeft al een aantal keer aangegeven dat de slechte 2D naar 3D conversie een oorzaak is van de langzame acceptatie van 3D, maar toch gaat het bedrijf zelf nu een groot deel van haar kaskrakers omzetten naar drie dimensies. Fox heeft het succes van films als Lion King 3D en Titanic 3D gezien en wil nu ook gaan profiteren van de 3D hype.

Voor de 2D naar 3D conversie wordt gebruikgemaakt van een nieuwe techniek die ontwikkeld is door JVC. Deze techniek moet de kosten van het omzetten flink reduceren en daarnaast moet het proces vele malen sneller gaan. Dit is een opvallende stap van Fox aangezien al vaker aangegeven is dat 2D naar 3D conversie in postproductie zoveel tijd in beslag neemt om de kwaliteit ervan te kunnen waarborgen. Films als Clash of the Titans werden te snel en goedkoop naar 3D omgezet wat resulteerde in flink wat kritiek van bioscoopgangers.

Toch laten JVC en Fox weten dat de snellere en goedkopere techniek niet ten kosten van de kwaliteit zal gaan. De samenwerking moet ervoor zorgen dat reeds uitgebrachte films van Fox naar 3D omgezet worden en opnieuw op Blu-ray verschijnen. De eerste film die in 3D verschijnt is I, Robot.

Bron: 3DTV

Reacties (1)