Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

‘3D TV bezitters zijn tevreden maar willen meer content’

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2012, 20:18 Categorie3D lcd

3D zit in de lift, dat is althans de conclusie van een recent onderzoek van Parks Associates. Volgens het onderzoeksbureau zijn de meeste eigenaren van een 3D TV zeer tevreden met hun aankoop maar geeft bijna de helft aan graag meer content aangeboden te krijgen.

Uit het onderzoek, gehouden onder 600 3D TV eigenaren, blijkt dat 56 procent van de mensen die een 3D TV gekocht heeft graag naar 3D content kijkt en ook niet terug zou willen naar een ‘2D TV’. 49 procent zou graag meer 3DTV programma’s op de buis terugzien en 45 procent wil graag een groter aanbod van 3D games. Dat 3D nog niet breed geaccepteerd wordt komt volgens Parks Associates dan ook niet door de techniek maar door de hoge prijzen en het gebrek aan content.

Daarbij geeft het bedrijf aan dat de verwachtingen van 3D bijgesteld moeten worden. De industrie zou 3D teveel vergelijken met HD terwijl consumenten nooit alles in 3D zullen kijken. Als de content interessant genoeg is zal de consument voor 3D kiezen, maar 2D zal altijd de standaard blijven.

Bron: Research

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.