Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony lanceert BDP-S790 3D Blu-ray speler met 4K upscaling

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2012, 20:51 Categorie3D Blu-ray

Sony komt dit jaar met een nieuwe high-end Blu-ray spelers, de BDP-S790. Dit model beschikt over een aantal unieke features zoals een dual-core processor en een chip die HD materiaal om kan zetten naar 4K (ook wel Quad HD genaamd) resolutie.

De BDP-S790 moet in mei in Nederland verschijnen en beschikt naast bovenstaande features over de mogelijkheid 3D Blu-ray films weer te geven, toegang tot het Sony Bravia Internet Video platform, toegang tot Sony’s Music Unlimited dienst, ondersteuning voor Skype videogesprekken met een aangesloten webcam, en een ingebouwde Wifi module zodat je draadloos verbinding kunt maken met het internet en je thuisnetwerk.

Hoewel 4K displays nog nauwelijks beschikbaar zijn komen steeds meer fabrikanten met producten op de markt die de hogere resolutie (3840 bij 2160 pixels) ondersteunen. Zo heeft Onkyo al receivers gelanceerd die naar 4K kunnen upscalen en lanceerde Philips onlangs een Blu-ray speler met dezelfde functie. Toshiba’s nieuwe bril-vrije 3D TV, de 55ZL2DG, is een van de weinige TV’s op de markt met 4K ondersteuning.

De Sony BDP-S790 wordt volgende maand in Nederland verwacht voor een prijs die waarschijnlijk op 199 euro ligt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.