Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung geeft toe dat de vraag naar 3D TV’s tegenvalt

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2012, 12:00 Categorie3D lcd

Na de algemene acceptatie van HD TV had 3D TV het helemaal moeten worden. Toch is het net wat anders gelopen dan de meeste fabrikanten gehoopt en verwacht hadden. De verkopen van 3D TV’s vallen tegen aangezien de consument lijkt er niet extra voor te willen betalen. Ook Samsung geeft nu toe dat het meer van 3D had verwacht.

Tijdens de IFA Global Press Conference liet Samsung vandaag weten dat de verwachte 3D TV verkopen voor 2012 op een magere 30 procent liggen, gezien over de gehele industrie. De fabrikant verwacht dit jaar veel meer van Smart TV, het relatief nieuwe platform voor TV’s waarmee consumenten interactief kunnen werken en wat de TV meer het middelpunt van het thuisnetwerk maakt. 60 procent van de 60 miljoen TV’s die Samsung dit jaar verwacht te verkopen zullen uitgerust zijn met het Smart TV platform van de fabrikant.

Het grote probleem van 3D is nog steeds de prijs. Hoewel de prijzen de laatste maanden al flink gedaald zijn, en eigenlijk alweer op hetzelfde niveau liggen als high-end 2D TV’s, ziet de consument 3D nog steeds als een element waar extra voor betaald moet worden. Zoals ik al vaker aangegeven heb is het aan zowel fabrikant als consumenten om te gaan inzien dat 3D niet meer dan een feature is die je wel of niet kunt gebruiken. Het is vergelijkbaar met Smart TV. Dit gebruik je wel of niet en het zit toch op bijna alle betere modellen van de grotere fabrikanten.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Reacties

  1. Roy
    15 april, 2012 om 8:46

    Wij hebben absoluut geen spijt van onze Samsung UE46D7000, vorig jaar aangeschaft.
    Alleen jammer dat de 3D-flims aan de dure kant zijn.
    Ook had ik achteraf liever de 55inch versie gekocht voor een beter 3d-effect

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.