Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic TX-P42ST50 3D plasma TV

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2012, 17:17 Categorie3D tv's

Panasonic komt in 2012, zoals we gewend zijn, weer met een uitgebreide line-up plasma TV’s. Deze modellen hebben een grote update gekregen wat betreft het design en de beeldprestaties. Het grootste deel van de plasma TV line-up beschikt over 3D weergave, met de VT50 serie als vlaggenschip serie met THX certificering. Naast een plasma TV line-up komt Panasonic ook met een uitgebreide LCD TV line-up.

De ST50 serie is de nieuwe ‘budget’ plasma serie van Panasonic die ook beschikbaar is in grote schermformaten zoals 65 inch. Deze serie bevat duidelijkere verschillen dan tussen de VT50 en GT50 serie. Zo moeten de modellen uit de ST50 serie het doen zonder het High Contrast Pro filter, de THX certificering en de Smart Viera Engine Pro. Daarnaast beschikken de modellen niet over de dual-core processor voor multitasking, Bluetooth en de geavanceerde SFccc Calibration Mode. Wel krijg je nog steeds toegang tot het Viera Connect Smart TV platform en kun je draadloos verbinding maken met je thuisnetwerk middels de ingebouwde Wifi module.

Panasonic ST50 serie modellen

Panasonic TX-P42ST50 specificaties en features

Beeld

 • 42 inch
 • Full HD (3D) NeoPlasma TV
 • Actief 3D, 2D naar 3D conversie
 • Snel schakelend fosfor paneel
 • Infinite Black Pro Panel
 • High Contrast Filter
 • 2000 FFD (Focused Field Drive)
 • 12,288 steps of gradation

Audio

 • V-Audio Surround

Features

 • Smart TV (Viera Connect)
 • Web browser
 • USB opnamen

Connectiviteit

 • CI+ module
 • Ingebouwde Wifi module
 • DLNA gecertificeerd
 • Drie HDMI 1.4a aansluitingen
 • Twee USB aansluitingen
 • SD card reader
 • Ethernet aansluiting

Prijs en lanceerdatum

 • Adviesprijs: 65 inch (2699 euro), 55 inch (1799 euro), 50 inch (1199 euro), 42 inch (849 euro)
 • Verkrijgbaar in april 2012

Meer informatie

Bekijk de complete 2012 plasma TV line-up van Panasonic
Bekijk de complete 2012 LCD TV line-up van Panasonic

Lees het archief over de ST50 serie

Prijzen

 • Delen:

Reacties

 1. Richard
  20 april, 2012 om 22:39

  Beste Martijn, Ik ben erg benieuwd naar de andere Panasonic-modellen en dan met name de GT50 en de VT50. Wat is het (merkbare beeld en geluid) verschil tussen deze modellen en het verschil tussen de VT30 en de VT50? Ik hoop dat je deze snel kunt beoordelen aangezien deze modellen inmiddels ook te koop zijn. Groet, Richard

  • Martijn
   21 april, 2012 om 12:33

   Hoi Richard,
   Ik ben er zelf ok benieuwd naar maar ik durf nog niet te zeggen wanneer ik de reviews kan doen. Helaas ben ik maar alleen (snif) en ook afhankelijk van de winkel/leverancier. Ik verwacht een van de twee binnen twee weken te kunnen doen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.