Gestegen verkoop 3D TV’s zorgt voor meer winst voor LG

25 april 2012 1 Minuut 0 Reacties
lg-lm9600-3D

TV fabrikanten hebben het behoorlijk moeilijk de laatste jaren en winst maken is iets wat bij velen niet meer in de vocabulaire voorkomt. Zo heeft Philips de TV afdeling afgestoten en heeft Sony flink bezuinigd. Toch heeft LG het afgelopen kwartaal voor het eerst sinds begin vorig jaar weer wat winst weten te draaien wat te danken is aan de fors gestegen verkopen van 3D TV's.

Ondanks dat de winst gestegen is, is het aantal verkochte TV’s ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 wel gedaald. De hogere winstmarge is volgens LG vooral veroorzaakt door de betere verkoopcijfers van 3D TV’s. De premium modellen, welke een hogere winstmarge hebben dan de goedkopere modellen, vinden gretig aftrek volgens de fabrikant. De TV afdeling maakt afgelopen kwartaal dan ook een winst van 191,9 miljoen dollar, het dubbele van het eerste kwartaal van 2011.

LG verwacht ook de komende maanden een flinke groei wat betreft premium (3D) TV’s, vooral door grote evenementen als de Olympische Spelen en het EK. Voor meer informatie over de 2012 LCD TV line-up van LG kun je terecht in dit artikel. Het overzicht van de 2012 LG plasma TV’s vind je hier.

Reacties (0)